Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.říjen 21:45

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.říjen 21:57

Anketa má dost velké trhliny. Možnosti jsou příliš konkrétní, přesto že možnosti, jak to kdo vnímá jsou daleko pestřejší.

Příroda mi rozhodně jedno není, ale na druhou stranu se mi příčí takové to současné šílenství kolem toho. Kdyby lidé používali zdravý rozum nepotřebujou na ochranu přírody žádnou filozofii.

Veganům jejich veganství neberu, ale zvířata a přírodu tím nezachrání. Naši předkové v pravěku se běžně živili ulovenou zvěří a příroda kolem nich byla zachovalá.
Třídění odpadu smys má, ale pouze za předpokladu, že to pak popeláři někde nenasypou na jednu hromadu, a že se to pak skutečně vytřídí a použije tak, jak se slibuje.
Co se týče potravin, certifikát BIO, je v některých případech slušný bussines, takže pokud chci něco, co je opravdu spolehlivě BIO, kupuji to přímo od pěstitelů. Jinak je to také otázka dostupnosti a ceny. Když má někdo pětičlennou rodinu´, jeden „průměrný“ plat a jednu rodičovskou, a z toho je jeden člen rodiny celiak, tak si moc vyskakovat nemůžte a budete přemýšlet spíš jestli na to máte, než jestli je to BIO.
Ekologické prostředky používám tam, kde je to možné. Jenže – také jsem používala mýdlové ořechy na praní. Bylo to super, pralo to celkem dobře, stálo to méně, až na to, že nám to v kombinaci s tvrdou vodou málem zdevastovalo pračku.

O solárních panelech (na které se používá selén, jehož těžba je ekologicky velice problematická) a biopalivech, kvůli kterým se pěstuje geneticky modifikovaná řepka, která ročně zabije několik kusů vysoké zvěře, Vám asi také nemusím psát, co si o tom myslím.

Zkrátka, člověk musí myslet, aby se mohl chovat ekologicky, ne si nechat jen nalít do hlavy nějaké teorie.