Odpověděl/a – 10.srpen 15:04
Dezertní víno obsahuje obvykle více alkoholu než běžné víno, proto je
účinnější při způsobování opilosti. Toho se dosahuje buď kvašením
vína s vysokým obsahem cukru, nebo přímo přidáním alkoholu. Navíc
sladká chuť přítomnost alkoholu maskuje a člověk toho vypije víc (cukr se
někdy taky přidává).
Pivo obsahuje jen zlomek množství alkoholu proti vínu, proto je potřeba jej
vypít mnohem víc pro stejný stupeň opilosti. Pivo 12° obsahuje asi 5%
alkoholu, běžné víno 11–12%, dezertní víno 15% i více.
Odpověděl/a – 10.srpen 15:04
Dezertní víno obsahuje obvykle více alkoholu než běžné víno, proto je
účinnější při způsobování opilosti. Toho se dosahuje buď kvašením
vína s vysokým obsahem cukru, nebo přímo přidáním alkoholu. Navíc
sladká chuť přítomnost alkoholu maskuje a člověk toho vypije víc (cukr se
někdy taky přidává).
Pivo obsahuje jen zlomek množství alkoholu proti vínu, proto je potřeba jej
vypít mnohem víc pro stejný stupeň opilosti. Pivo 12° obsahuje asi 5%
alkoholu, běžné víno 11–12%, dezertní víno 15% i více.
Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Dezertn%C3%AD_v%C3%ADno