Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.srpen 15:04

Dezertní víno obsahuje obvykle více alkoholu než běžné víno, proto je účinnější při způsobování opilosti. Toho se dosahuje buď kvašením vína s vysokým obsahem cukru, nebo přímo přidáním alkoholu. Navíc sladká chuť přítomnost alkoholu maskuje a člověk toho vypije víc (cukr se někdy taky přidává).
Pivo obsahuje jen zlomek množství alkoholu proti vínu, proto je potřeba jej vypít mnohem víc pro stejný stupeň opilosti. Pivo 12° obsahuje asi 5% alkoholu, běžné víno 11–12%, dezertní víno 15% i více.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.srpen 15:04

Dezertní víno obsahuje obvykle více alkoholu než běžné víno, proto je účinnější při způsobování opilosti. Toho se dosahuje buď kvašením vína s vysokým obsahem cukru, nebo přímo přidáním alkoholu. Navíc sladká chuť přítomnost alkoholu maskuje a člověk toho vypije víc (cukr se někdy taky přidává).
Pivo obsahuje jen zlomek množství alkoholu proti vínu, proto je potřeba jej vypít mnohem víc pro stejný stupeň opilosti. Pivo 12° obsahuje asi 5% alkoholu, běžné víno 11–12%, dezertní víno 15% i více.

Zdroj: https://cs.wikipedia.org/wiki/Dezertn%C3%AD_v%C3%ADno