Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.srpen 14:07

Ne, nevyrábí se z cukru a alkoholu. Správná formulace je že se vyrábí kvašením vinných hroznů, nebo ovoce obsahující cukr. Alkohol vzniká až při tomto procesu. Dezertní víno se zpravidla ještě uměle doslazuje. Dezertní víno tedy obsahuje totéž co vína suchá, nebo polosuchá, pouze obsah cukru je vyšší. Na stupeň opilosti má vliv pouze obsah alkoholu a vypité množství (+ další méně podstatné faktory).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.srpen 14:09

Ne, nevyrábí se z cukru a alkoholu. Správná formulace je že se vyrábí kvašením vinných hroznů, nebo ovoce obsahující cukr. Alkohol vzniká až při tomto procesu. Dezertní víno se zpravidla ještě uměle doslazuje. Dezertní víno tedy obsahuje totéž co vína suchá, nebo polosuchá, pouze obsah cukru je vyšší. Na stupeň opilosti má vliv pouze obsah alkoholu a vypité množství (+ další méně podstatné faktory – tím myslím, že žena střízlikovitá se zhuláká daleko dřív než hromotluk).