Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.červenec 10:58

Na „pravé originální halušky“ se používají brambory z loňské úrody (více škrobu), střední velikosti a mouka. Poměr brambor a mouky by měl být 3:2. Mouka by měla být v poměru 1:1 (hrubá a hladká). Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé. 🙂

hrubá mouka + hladká mouka v poměru 1 : 1
(důležitá poznámka: poměr brambor a mouky by měl být 3 : 2)

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 11.červenec 10:59

Na „pravé originální halušky“ se používají brambory z loňské úrody (více škrobu), střední velikosti a mouka. Poměr brambor a mouky by měl být 3:2. Mouka by měla být v poměru 1:1 (hrubá a hladká). Těsto by mělo být lehké a lehce lepivé. 🙂