Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.květen 14:34

„Oficiální objevení Kanady proběhlo v období na přelomu 16. a 16. století, došlo k mnoha výpravám na toto území, jedním z mořeplavců byl například John Cabot, který sem dorazil nejdříve. Další cesty následovaly, dostal se sem například Jacques Cartier. Žádný z těchto mořeplavců se zde ale natrvalo neusadil, první trvalé osídlení zde zařídili až Francouzi, kteří zde založili Port Royal, jednalo se také o Québec. Později si nová města založili i Angličané, jednalo se například o Newfoundland. V této době do Kanady začalo proudit velké množství lidí z Evropy, kteří s sebou ale přinesli velké množství nemocí, na které nebylo zvyklé například původní domorodé obyvatelstvo, pro které se tyto nemoci často staly osudnými.“ atd.
http://kanada­.turistikon.cz/in­fo/historie-kanady

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 1.květen 14:38

"Oficiální objevení Kanady proběhlo v období na přelomu 15. a 16. století, došlo k mnoha výpravám na toto území, jedním z mořeplavců byl například John Cabot, který sem dorazil nejdříve. Další cesty následovaly, dostal se sem například Jacques Cartier. Žádný z těchto mořeplavců se zde ale natrvalo neusadil, první trvalé osídlení zde zařídili až Francouzi, kteří zde založili Port Royal, jednalo se také o Québec.

Později si nová města založili i Angličané, jednalo se například o Newfoundland. V této době do Kanady začalo proudit velké množství lidí z Evropy, kteří s sebou ale přinesli velké množství nemocí, na které nebylo zvyklé například původní domorodé obyvatelstvo, pro které se tyto nemoci často staly osudnými." atd.

http://kanada­.turistikon.cz/in­fo/historie-kanady
http://www.ak­tualne.cz/wiki/zah­ranici/kanada/r~i:wi­ki:2152/
https://cs.wi­kipedia.org/wi­ki/Kanada
http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:QKor­NN7zH0QJ:blog­.czech-us.cz/wp-content/upload­s/2014/07/Pr%25C5%25AF­vodce-p%25C5%2599e%­25C5%25BEit%25C3%25AD-Kanada-2014.pdf+&cd=2&h­l=cs&ct=clnk&gl=cz