Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.únor 14:13

Podle současných kriterií by neměl, ale podle zdravého rozumu, který některým dnešním rodičům jakoby chyběl je škoda, že nemůže.
Podle zvyklostí v době mého mládí jsem se z rozhodnutí rodičů vzdělával také v hodinách náboženství. Na základní škole nám zejména katechismus přednášel pan děkan. Byl to vetchý pán a dobrák od kosti, ale přesto před začátkem každé hodiny pověřil vybraného žáčka, aby v zeleném plotě před školou uřízl pružnou rákosku. Určitě dobře věděl proč tak činí, a neváhal zmíněný výchovný prostředek často i razantně použít. Žalovat pak rodičům, že jsem od pana děkana dostal rákoskou jen znamenalo, že bez dalšího posuzování následoval přídavek. Nechci se chlubit, ale jsem přesvědčen, že z většiny z nás vyrostli docela slušní lidé.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.únor 14:16

Podle současných kriterií by neměl, ale podle zdravého rozumu, který některým dnešním rodičům jakoby chyběl je škoda, že nemůže.
Podle zvyklostí v době mého mládí jsem se z rozhodnutí rodičů vzdělával také v hodinách náboženství. Na základní škole nám katechismus přednášel vážený pan děkan Motáček. Byl to vetchý pán a dobrák od kosti, ale přesto před začátkem každé hodiny pověřil vybraného žáčka, aby mu v zeleném plotě před školou uřízl pružnou rákosku. Dobře věděl proč tak činí, a neváhal zmíněný výchovný prostředek často i razantně použít. Žalovat pak rodičům, že jsem od pana děkana dostal výplatu rákoskou jen znamenalo, že bez dalšího posuzování následoval přídavek. Nechci se chlubit, ale jsem přesvědčen, že z většiny z nás i tak vyrostli docela slušní lidé.