Odpověděl/a – 16.leden 12:54
Jinak, co je podle vás hodně starý vepřík? Prase se chová především
na maso, takže se většinou vykrmuje asi 5 – 6 měsíců do váhy 90 –
120 – 150 kg, tudíž určitě není staré.
Prase může žít až 15 let, nedávno jsem to zaslechla v ČRo – zřejmě
slouží pro vědecké účely. .
Viděla jsem jen staršího, asi 4letého chovného kance
–
Choroby
virová onemocnění prasat – např. chřipka
Aujeszkyho
salmonelóza atd.
Jejich šíření závisí na věku vepřů, např. salmonelóza není ovlivněna věkem.
atd.
Pokud se o choroby zajímáte, najdete podrobně v odkazu.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7yOtq1kjsisJ:https://katedry.czu.cz/storage/3376_NemociPrasat.pdf+&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
–
Není někdy lepší porcelánové, skleněné a čokoládové prasátko pro
štěstí? To vám zajistí i hojnost a pohodu.
Navíc u něho nemusíte řešit choroby, i když maso z domácího chovu je něco jiného než z velkochovu.
Takže
Odpověděl/a – 16.leden 12:57
Jinak, co je podle vás hodně starý vepřík? Prase se chová především
na maso, takže se většinou vykrmuje asi 5 – 6 měsíců do váhy 90 –
120 – 150 kg, tudíž určitě není staré.
Prase může žít až 15 let, nedávno jsem to zaslechla v ČRo – zřejmě
slouží pro vědecké účely. .
Viděla jsem jen staršího, asi 4letého chovného kance
–
Choroby
virová onemocnění prasat – např. chřipka
Aujeszkyho
salmonelóza atd.
Jejich šíření závisí na věku vepřů, např. salmonelóza není ovlivněna věkem.
atd.
Pokud se o choroby zajímáte, najdete podrobně v odkazu.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7yOtq1kjsisJ:https://katedry.czu.cz/storage/3376_NemociPrasat.pdf+&cd=1&hl=cs&ct=clnk&gl=cz
–
Není někdy lepší porcelánové, skleněné a čokoládové prasátko pro
štěstí? To vám zajistí i hojnost a pohodu.
Navíc u něho nemusíte řešit choroby, i když maso z domácího chovu je něco jiného než z velkochovu.