Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.leden 12:54

Jinak, co je podle vás hodně starý vepřík? Prase se chová především na maso, takže se většinou vykrmuje asi 5 – 6 měsíců do váhy 90 – 120 – 150 kg, tudíž určitě není staré.
Prase může žít až 15 let, nedávno jsem to zaslechla v ČRo – zřejmě slouží pro vědecké účely. .

Viděla jsem jen staršího, asi 4letého chovného kance

Choroby
virová onemocnění prasat – např. chřipka
Aujeszkyho
salmonelóza atd.

Jejich šíření závisí na věku vepřů, např. salmonelóza není ovlivněna věkem.

atd.

Pokud se o choroby zajímáte, najdete podrobně v odkazu.
http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:7y­Otq1kjsisJ:https://ka­tedry.czu.cz/sto­rage/3376_Nemo­ciPrasat.pdf+&cd=1&h­l=cs&ct=clnk&gl=cz

Není někdy lepší porcelánové, skleněné a čokoládové prasátko pro štěstí? To vám zajistí i hojnost a pohodu.

Navíc u něho nemusíte řešit choroby, i když maso z domácího chovu je něco jiného než z velkochovu.

Takže

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 16.leden 12:57

Jinak, co je podle vás hodně starý vepřík? Prase se chová především na maso, takže se většinou vykrmuje asi 5 – 6 měsíců do váhy 90 – 120 – 150 kg, tudíž určitě není staré.
Prase může žít až 15 let, nedávno jsem to zaslechla v ČRo – zřejmě slouží pro vědecké účely. .

Viděla jsem jen staršího, asi 4letého chovného kance

Choroby
virová onemocnění prasat – např. chřipka
Aujeszkyho
salmonelóza atd.

Jejich šíření závisí na věku vepřů, např. salmonelóza není ovlivněna věkem.

atd.

Pokud se o choroby zajímáte, najdete podrobně v odkazu.
http://webcache­.googleusercon­tent.com/sear­ch?q=cache:7y­Otq1kjsisJ:https://ka­tedry.czu.cz/sto­rage/3376_Nemo­ciPrasat.pdf+&cd=1&h­l=cs&ct=clnk&gl=cz

Není někdy lepší porcelánové, skleněné a čokoládové prasátko pro štěstí? To vám zajistí i hojnost a pohodu.

Navíc u něho nemusíte řešit choroby, i když maso z domácího chovu je něco jiného než z velkochovu.