Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.leden 18:38

Já nepřispívám na nic, ale přímo pomáhám svým rodičům a prarodičům. Třeba jim zjistím co potřebují nebo nakoupím, vyřídím s ůřady co potřebují (např. prodloužím platnost průkazu), zaplatím za ně převodem co je potřeba) také jsem jim objednal obědy (teď jim denně přivezou domů čerstvý oběd, zchlazený, oni si to jen ohřejí v mikrovlnce a snědí). Také pomáhám dalším příbuzným, když potřebují něco sehnat, opravit, vše zařídím a udělám nebo seženu někoho kdo to umí.

Mám v rodině jednoho, kterému se hodně zhoršil zrak, tak mu také pomáhám, třeba jsem mu pomohl a napsal k tomu na papír stručně na PC, že dotyčný už velmi špatně vidí a tak mu s tím vyřízením pomáhám a napsal jsem na sebe mobil a mail, a kdyby něco chybělo, ať mi napíší, že okamžitě zařídím vše potřebné.

Myslím že to funguje dobře, pomáhám těm, co se o mě starali když jsem byl sám moc mladý a neuměl jsem to. A hned vidím, že ta moje pomoc opravdu funguje potřebným (v naší rodině).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 13.leden 2:46

Já nepřispívám na nic, ale přímo pomáhám svým rodičům a prarodičům a známým. Třeba jim zjistím co potřebují nebo nakoupím, vyřídím s ůřady co potřebují (např. prodloužím platnost průkazu), zaplatím za ně převodem co je potřeba) také jsem jim objednal obědy (teď jim denně přivezou domů čerstvý oběd, zchlazený, oni si to jen ohřejí v mikrovlnce a snědí). Dále jim pomáhám, že je kdyź potřebují, objednám k lékaři a pak je doprovodím tam i zpět a vyzvednu jim léky v lékárně. Také pomáhám dalším příbuzným, když potřebují něco sehnat, opravit, vše zařídím a udělám nebo spíše seženu někoho, kdo to umí.

Mám v rodině jednoho, kterému se hodně zhoršil zrak, tak mu také pomáhám, třeba jsem mu teď sehnal mluvící budík (každou hodinu kromě noci řekne čas nebo když zmáčkne tlačítko také se hned dozví čas, dále mluvící váhu a mluvící měřič krevního tlaku – obojí mluví pěkně česky a on nemusí používat lupu nebo se dívat hodně zblízka). Loni jsem mu pomohl s žádostí o prodlužení průkazu a napsal k tomu na další papír stručně a slušně na PC prosbu, že dotyčný už velmi špatně vidí a tak mu s tím vyřízením pomáhám a že já vidím a napsal jsem na sebe mobil a mail, a kdyby něco chybělo nebo se chtěli něco zeptat, ať mi napíší, že okamžitě zareaguji a zařídím vše potřebné. Vyřídili to rychle a bez problému a já měl jistotu, že nepřijde odpovéď: Ještě nám pošlete (…něco…).

Určiťe to funguje dobře, pomáhám těm, co se o mě starali když jsem byl sám mladý a neuměl jsem to a přitom potřeboval. A já hned vidím, že ta moje pomoc opravdu funguje potřebným okolo (v naší rodině). Až sám budu starý, budu rád když mi děti a příbuzní také podobně pomohou (snad ano)!