Odpověděl/a – 30.prosinec 13:43
Kroupy se vyrábějí z ječmene. V krupařství mají význam víceřadé ozimé ječmeny s vyšším obsahem bílkovin, jejichž obilky se loupáním, řezáním a broušením zpracovávají na kroupy.
Hrubé kroupy máme v několika velikostech, kroupy- perličky a krupky trhané, takzvaná lámanka. Tato lámanka je vlastně vyčištěná ječná krupice. Vedlejším produktem při výrobě krup je ječná mouka.
Odpověděl/a – 30.prosinec 13:48
Kroupy se vyrábějí z ječmene. V krupařství mají význam víceřadé ozimé ječmeny s vyšším obsahem bílkovin, jejichž obilky se loupáním, řezáním a broušením zpracovávají na kroupy.
Hrubé kroupy máme v několika velikostech, kroupy- perličky a krupky trhané, takzvaná lámanka. Tato lámanka je vlastně vyčištěná ječná krupice. Vedlejším produktem při výrobě krup je ječná mouka.
Doplňuji:
Ve specializovaných prodejnách se prodávají pšeničné kroupy, ovesné
kroupy, znám ještě pohankové.
Kupuji jen kroupy z ječmene nebo z pohanky.