Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.prosinec 13:43

Kroupy se vyrábějí z ječmene. V krupařství mají význam víceřadé ozimé ječmeny s vyšším obsahem bílkovin, jejichž obilky se loupáním, řezáním a broušením zpracovávají na kroupy.

Hrubé kroupy máme v několika velikostech, kroupy- perličky a krupky trhané, takzvaná lámanka. Tato lámanka je vlastně vyčištěná ječná krupice. Vedlejším produktem při výrobě krup je ječná mouka.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 30.prosinec 13:48

Kroupy se vyrábějí z ječmene. V krupařství mají význam víceřadé ozimé ječmeny s vyšším obsahem bílkovin, jejichž obilky se loupáním, řezáním a broušením zpracovávají na kroupy.

Hrubé kroupy máme v několika velikostech, kroupy- perličky a krupky trhané, takzvaná lámanka. Tato lámanka je vlastně vyčištěná ječná krupice. Vedlejším produktem při výrobě krup je ječná mouka.

Doplňuji:
Ve specializovaných prodejnách se prodávají pšeničné kroupy, ovesné kroupy, znám ještě pohankové.

Kupuji jen kroupy z ječmene nebo z pohanky.