Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.říjen 16:41

Trochu vysvetlene je to na anglické wiki, nebo na české stránce http://home.zcu­.cz/~poupa/ptb­.html . Ale žádné příjemné čtení to nebude. Nelibí se mi odpověď Drapa, protože tak jak je napsaná to na první pohled vypadá, jako že jsou hodiny poháněné jaderným reaktorem. Ve skutečnosti se pouze místo mechanického rezonátoru (kyvadlové a mechanické náramkové hodinky) či elektromechanického rezonátoru („quartz“ – jako časová základna je použita elektronická součástka „krystal“), používá časová základna, která nějakým způsobem využívá vyzařovací frekvenci daného prvku.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 29.říjen 18:04

Trochu vysvetlene je to na anglické wiki, nebo na české stránce http://home.zcu­.cz/~poupa/ptb­.html . Ale žádné příjemné čtení to nebude. Nelibí se mi odpověď Drapa, protože tak jak je napsaná to na první pohled vypadá, jako že jsou hodiny poháněné jaderným reaktorem. Ve skutečnosti se pouze místo mechanického rezonátoru (kyvadlové a mechanické náramkové hodinky) či elektromechanického rezonátoru („quartz“ – jako časová základna je použita elektronická součástka „krystal“), používá časová základna, která nějakým způsobem využívá vyzařovací frekvenci daného prvku.
Doplňuji:
A doplňuji: Jeden ze zdrojů základní frekvence atomových hodin je MASER, který je alespoň trochu lidsky popsán na české wiki: http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Ma­ser