Odpověděl/a – 10.září 14:33
Burčák je název pro částečně zkvašený mošt z hroznů, které se
urodily v ČR.
Částečně zkvašený hroznový mošt je pak vyroben z hroznů dovezených
z ciziny.
To je ten rozdíl, rozhodující je tedy země původu hroznů!
Více net.
Odpověděl/a – 10.září 14:40
Burčák je název pro částečně zkvašený mošt z hroznů, které se
urodily v ČR.
Částečně zkvašený hroznový mošt je pak vyroben z hroznů dovezených
z ciziny.
To je ten rozdíl, rozhodující je tedy země původu hroznů!
Více net.
Doplňuji:
Bylo to tak vždy, říkalo se také jablečný, višňový ap. burčák.
Tenkrát se hrozno nedováželo, rozdíl byl navíc zřejmý.
Nyní to takto upravila legislativa, aby nedocházelo ke klamání
zákazníka.