Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červenec 10:22

Je to mizerné a pokud se alespoň koncem srpna neobjeví srážky, nevidím to ze zkušenosti vůbec dobře.. Takže nezbývá, než doufat, že se v případě špatných podmínek objeví alespoň podzimní dřevokazné houby – jejich myceliu postačí k vývoji plodnic i vydatná vzdušná vlhkost z podzimních mlh.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 28.červenec 11:38

Je to mizerné a pokud se alespoň koncem srpna neobjeví srážky, nevidím to ze zkušenosti vůbec dobře.. Takže nezbývá, než doufat, že se v případě špatných podmínek objeví alespoň podzimní dřevokazné houby – jejich myceliu postačí k vývoji plodnic i vydatná vzdušná vlhkost z podzimních mlh.
Doplňuji:
Reakce na tvůj interní dotaz:
Jedlých dřevokazných hub je celá řada. Osobně sbírám hlívy, bolcovitky, penízovky, václavky, i při slabých deštích se objevují pstřeně a hnojníci, atd. Samozřejmě – je potřeba se v jednotlivých druzích vyznat !! Tyto houby nepotřebují tolik deště, poněvadž rostou (většinou parazitují) na živých či odumřelých dřevinách, nebo jejich částech. Houby rostoucí „ze země“ naopak potřebují k vývinu plodnic zejména dlouhodobé a vydatné děšťové srážky i nižší teploty, než jsou současné 30tky.
Zkušenost