anonym
Odpověděl/a – 20.červen 12:42
Z některého sladkého ovoce se dají vyrobit „povidla“ jako ze
švestek. Například
z hrušek a třešní. Jednou jsem to zkoušela, ale výsledek nebyl žádný
zázrak. Sice se nepřidává žádný cukr, ale ovoce se vaří téměř do
bezvědomí a výsledek není nic moc a navíc je náchylný k plísním.
Takže se bez „chemie“ stejně neobejde.
Pokorně jsem se vrátila k tradiční výrobě džemu s vysokým podílem
ovoce (i cukru).
anonym
Odpověděl/a – 20.červen 12:44
Z některého sladkého ovoce se dají vyrobit „povidla“ jako ze
švestek. Například
z hrušek a třešní. Jednou jsem to zkoušela, ale výsledek nebyl žádný
zázrak. Sice se nepřidává žádný cukr, ale ovoce se vaří téměř do
bezvědomí a výsledek není nic moc a navíc je náchylný k plísním.
Takže se bez „chemie“ stejně neobejde.
Pokorně jsem se vrátila k tradiční výrobě džemu s vysokým podílem
ovoce (i cukru).
Doplňuji:
quentos: k vám bych se nechala pozvat na marmeládu! Pozdravuj maminku a
recept si určitě brzy vyžádám- začíná sezóna. 🙂