Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.březen 19:03

Buráky ne!
Také dělám psům sušenky, dám ti zaručený recept, po kterém se můžou utlouct (mě chutnají taky:-))
Žitná a grahamová mouka 50:50 (asi čtvrt kila), lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, dvě vejce, občas dávám i trochu pravé vanilkové esence, protože ty vanilkové jdou rychleji „na odbyt“…:-)
Slanou verzi dělám se sádlem a trochou mořské nebo himalájské soli.
To je všechno. Když to bude tužší, přidáš trochu vody. Rozválíš docela na tenko, vykrajuješ nebo jen krájíš na obdélníky či tyčinky (já vykrajuji srdíčka a kosti – neboť jsem přesvědčená, že oni to ocení:-)))
Pečeš nejdřív rychle – tak minutu, pak asi deset minut dopékáš na nižším stupni.
Vychladlé uchovávám v celofánu, vydrží křupavé.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 8.březen 21:44

Buráky ne!
Také dělám psům sušenky, dám ti zaručený recept, po kterém se můžou utlouct (mě chutnají taky:-))
Žitná a grahamová mouka 50:50 (asi čtvrt kila), lžíce třtinového cukru, 2 lžíce rozpuštěného másla, dvě vejce, občas dávám i trochu pravé vanilkové esence, protože ty vanilkové jdou rychleji „na odbyt“…:-)
Slanou verzi dělám se sádlem a trochou mořské nebo himalájské soli.
To je všechno. Když to bude tužší, přidáš trochu vody. Rozválíš docela na tenko, vykrajuješ nebo jen krájíš na obdélníky či tyčinky (já vykrajuji srdíčka a kosti – neboť jsem přesvědčená, že oni to ocení:-)))
Pečeš nejdřív rychle – tak minutu, pak asi deset minut dopékáš na nižším stupni.
Vychladlé uchovávám v celofánu, vydrží křupavé.
Doplňuji:
Bohemica: No jo, ale pak by ty psí sušenky zase moc nechutnaly mě:-D