Odpověděl/a – 18.únor 22:53
V mládí jsem koninu jedl docela často. Bylo to v době kdy JZD přešla na traktory a koňské potahy byly likvidovány. Koňské maso je tmavší od hovězího a snad mírně nasládlé, ale guláš, roštěnky nebo sekaná z něho němaly chybu. Tradovalo se, že zaležený guláš je pro svoji sílu výborný pro lidi, kteří jsou slabší na plíce.
Odpověděl/a – 18.únor 22:57
V mládí jsem koninu jedl docela často. Bylo to v době kdy JZD přešla
na traktory a koňské potahy byly likvidovány. Koňské maso je tmavší od
hovězího a snad mírně nasládlé, ale guláš, roštěnky nebo sekaná
z něho němaly chybu. Tradovalo se, že zaležený guláš je pro svoji sílu
výborný pro lidi, kteří jsou slabší na plíce.
Doplňuji:
Tehdy také existoval recept na tzv. slavíčí pastiku: semele se jeden kůň a
jeden slavík…