Odpověděl/a – 27.říjen 17:24
Kvašení obsahu je špatná sterilizace. Podívejte se do kuchařky tam jsou teploty a čas po který se konzervy musí zahřívat. Sklenice nesmí stát jen tak v hrnci musí být na podložce. Stalo se mi,že 10 prvních sklenic normálně chytlo a v druhé várce mi u několika ulítlo dno.Druhá várka se musí dát jen do vlažné vody..Pokud používám šroubovací víčka ještě jednou je horká utáhnu, a překlápím Ve sklenici musí zůstat asi 1.5 cm až 2. Volného místa po vzduch který po ohřátí a uniknutí vytváří podtlak který konzervu uzavře.
Odpověděl/a – 13.listopad 23:55
Kvašení obsahu je špatná sterilizace. Podívejte se do kuchařky tam jsou
teploty a čas po který se konzervy musí zahřívat. Sklenice nesmí stát jen
tak v hrnci musí být na podložce. Stalo se mi,že 10 prvních sklenic
normálně chytlo a v druhé várce mi u několika ulítlo dno.Druhá várka
se musí dát jen do vlažné vody..Pokud používám šroubovací víčka
ještě jednou je horká utáhnu, a překlápím Ve sklenici musí zůstat asi
1.5 cm až 2. Volného místa po vzduch který po ohřátí a uniknutí
vytváří podtlak který konzervu uzavře.
Doplňuji:
Jetše je dobré si v drogerii koupit zavařovací teplomněr.