Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 18:30

Povolení není třeba, ale ze zákona je chráněn i tvar koruny. Takže při silném řezu může nastat problém.Mech lze odstranit, na okapy lze dát sítě. Takže co uvádíš nejsou nikterak velké důvody na silný ořez.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 20.září 19:51

Povolení není třeba, ale ze zákona je chráněn i tvar koruny. Takže při silném řezu může nastat problém.Mech lze odstranit, na okapy lze dát sítě. Takže co uvádíš nejsou nikterak velké důvody na silný ořez.
Doplňuji:
Tady není řeč o ekoteroristech, ale o tom, že z neznalosti lze poškodit celkem kvalitní strom. Ořez větví nevhodným způsobem může i rozhodit těžiště stromu, v jiných případech může být příčinou hniloby a později destrukce celého stromu. Je tu řeč i o tom, že majitel raději ořeže strom, než aby si koupil síťku do okapu která do něj zamezí padání listí (jehličí je taky listí) ,a mech na střeše sejmul. Mnohdy je totiž pro strom lepší ho říznou u země, než mu ořezávat větve a trvale ho poškozovat.
Popravdě – kdo se moc ptá, moc se dozví. A kdo umí, tak větve zkrátí tak, aby to nebylo jak pro strom nadměrné, tak aby zkrácení zlepšilo situaci okolo střechy.