Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 3.září 23:13

Pokud psa chováte v bytě, což u pekinéze předpokládám, v létě jsi mu ostřiháním ulevila a v zimě ho budeš muset na procházky asi obléknout. Na to, co jedna paní povídala nedej, většina dlouhosrstých plemen, držených v bytě se stříhá ať už se na to "znalci"koukají jak chtějí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.září 12:56

Pokud psa chováte v bytě, což u pekinéze předpokládám, v létě jsi mu ostřiháním ulevila a v zimě ho budeš muset na procházky asi obléknout. Na to, co jedna paní povídala nedej, většina dlouhosrstých plemen, držených v bytě se stříhá ať už se na to „znalci"koukají jak chtějí.
Doplňuji:
Ještě doplňuji svoji reakci k jiným odpovědím. Právě proto, že psi se chladí jazykem, tak jsi udělala dobře, že jsi toho svého pekinéze nechala ostříhat. Toto plemeno má zkrácenou nosní partii lebky natolik, že velmi trpí vyššími teplotami, protože se nestačí pouze jazykem ochlazovat. Takový jazyk, který by je stihnul ochladit, takový se jim do té placaté tlamičky nevejde. Všechna krátkolebá plemena ( buldočci, boxeři atd.) jsou vystavena ve vedrech vekému ryziku přehřátí, osrstěná plemena ještě víc. Ona dříve nebyla taková rekordní tepla a tato plemena v dobách nedávno minulých vypadala malinko jinak. dnes jsou typické znaky vyšlechtěné do extrémů, takže dříve neměli pekinézové tak bohatou srst a tolik krátký nos a to se týká i ostatních zmiňovaných plemen. Stačí se podívat jak vypadali tito psi ( a vůbec téměř všechna plemena) před třiceti lety (i méně lety) a je každému rozumnému člověku jasné, co se skrývá pod pojmem "týrání chovem“, tedy přemrštěné přešlechtění typických znaků, které s sebou nese mnoho nepříjemných stránek jak pro psy, tak pro jejich majitele.