Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 4.květen 19:44

Těžko Vám radit,když nevidím smlouvu.Podle obchodního zákoníku by jste nárok na náhradu škody měl.Jde o obyčejnou reklamaci služeb. Ovšem ve smlouvě o výpůjčce mohou být různé fígle,které Vaším podpisem,třeba i z Vaší strany nevědomky,vyšší právní normu negují. Pokud se jedná o vyšší částku,bylo by vhodné navštívit právníka a palmáre přičíst k požadované částce.Víc nelze bez znalosti smlouvy říci.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.květen 7:54

Těžko Vám radit,když nevidím smlouvu.Podle obchodního zákoníku by jste nárok na náhradu škody měl.Jde o obyčejnou reklamaci služeb. Ovšem ve smlouvě o výpůjčce mohou být různé fígle,které Vaším podpisem,třeba i z Vaší strany nevědomky,vyšší právní normu negují. Pokud se jedná o vyšší částku,bylo by vhodné navštívit právníka a palmáre přičíst k požadované částce.Víc nelze bez znalosti smlouvy říci.
Doplňuji:

  • Pokud smlouva neobsahuje něco konkrétnějšího,pak máte smůlu.Ony velmi chytře napsané obchodní podmínky stanoví jen povinnosti zákazníka a vůbec ne žádná jeho práva.Není hlavně konkretizována „asistenční služba“ a kdo a jak ji plní.Není stanoveno do kdy má být přistaveno náhradní vozidlo a jak bude postupováno právě při poruše v zahraničí,tedy kdo a jak bude jednat a konat.Společnost vlastně ze svých ,opravdu svých a pro sebe výhodných obchodních podmínek nic neporušila,resp. své nulové povinnosti tam dané splnila.No a vy jste tohle podepsal a souhlasil s tímhle vychytralým paskvilem.A navíc jste podepsal tzv.rozhodčí doložku,takže nemůžete s tímhle k soudu,ale případný spor bude rozhodovat arbitr určený někým,kdo bude mít asi bližší vztah k firmě a to podle Rozhodčího řádu za sazby jím určené a s výsledkem ,který bude asi odpovídat takto sepsané smlouvě,která vlastně takovým sporům nahrává. Ale zkusit to můžete i když předpokládám další ztrátu,protože soud Vám může náklady přiznat,ale tady platíte i když prohrajete.
  • Ze zákona máte právo jen na jedno – stížnost u České obchodní inspekce na skutečnost, že jste byl poškozen na svých právech tím,že při sjednávání smlouvy jste nebyl „poučen o podmínkách případné reklamace“-pokud nejsou napsány někde na smlouvě o výpůjčce,zpra­vidla mikroskopickým písmem.Ale to Vám vzniklou ztrátu nenahradí.