Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.duben 11:47

Ani ne.
Možná, tak 1×, za uherský rok ;)

Mám raději jiné snídaně.
V chladných měsících, snídaně teplé. Polévky, kaše.

Jsem, jako za groš kudla a cévy mám z předchozí neznalosti své a maminčiny i s ohledem na věk, už značně zdevastované 😉
Některé věci, i přes současnou snahu, znalost informací, už nespravím a nedoženu.
O infarkt a mrtvici, fakt nestojím ;)
Dvě vejce (žloutky), pokryjí doporučenou denní dávku cholesterolu. Nemám již, zcela zdravé cévy, a proto nechci, aby se ve zúžených místech usazoval, zbytečný cholesterol 😉
Nejlépe stravitelná forma vajec, pro člověka (pro mne obzvlášť), jsou vejce vařená.
A Velikonoce…
Proto, jsme měli, ve čtvrtek a včera v práci pomazánku z vajec ke snídani.
K obědu „bramborový salát“ (brambory, spousta vařených vajec, cibule spařená, sůl , hořčice, trochu láku z okurek, majonéza a tatarka). V části pak sterilované okurky, ve druhé sterilovaná, červená paprika, vše na drobno pokrájené). Kuřízek a řízek z panenky.
Tedy 14 dní vejce nepotřebuji, na talíři vidět.;-)
Tchyně s tchánem, baštili spousty led 2 vejce denně (on zemřel 81 letech, ona v 90). Jejich cévy byly asi lepší, než ty moje. Za války (bída na Volyni) a po válce v Žatci, měli vysoko do žlabu.
Nikdy (nikdo) si nezdevastovali cévy Kunerolem, Sanou, Visou, Herou a ani slunečnicovým olejem či 100% tukem (to mně, už maminka ano, plzeňská babička tátovi a mně).
Baštili sádlo a máslo. Později i olej řepkový a dbali na dostatek hořčíku, od svých 15 let
(v Žatci, byla k dispozici i melasa, hnědý cukr). On byl lékař.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.duben 11:51

Ani ne.
Možná, tak 1×, za uherský rok ;)

Mám raději jiné snídaně.
V chladných měsících, snídaně teplé. Polévky, kaše.

Jsem, jako za groš kudla a cévy mám z předchozí neznalosti své a maminčiny i s ohledem na věk, už značně zdevastované 😉
Některé věci, i přes současnou snahu, znalost informací, už nespravím a nedoženu.
O infarkt a mrtvici, fakt nestojím ;)
Dvě vejce (žloutky), pokryjí doporučenou denní dávku cholesterolu. Nemám již, zcela zdravé cévy, a proto nechci, aby se ve zúžených místech usazoval, zbytečný cholesterol 😉
Nejlépe stravitelná forma vajec, pro člověka (pro mne obzvlášť), jsou vejce vařená.
A Velikonoce…
Proto, jsme měli, ve čtvrtek a včera v práci pomazánku z vajec ke snídani.
K obědu „bramborový salát“ (brambory, spousta vařených vajec, cibule spařená, sůl , hořčice, trochu láku z okurek, majonéza a tatarka). V části pak sterilované okurky, ve druhé sterilovaná, červená paprika, vše na drobno pokrájené). Kuřízek a řízek z panenky.
Tedy 14 dní vejce nepotřebuji, na talíři vidět.;-)
Tchyně s tchánem, baštili spousty led 2 vejce denně (on zemřel 81 letech, ona v 90). Jejich cévy byly asi lepší, než ty moje. Za války (bída na Volyni) a po válce v Žatci, měli vysoko do žlabu.
Nikdy (nikdo) si nezdevastovali cévy Kunerolem, Sanou, Visou, Herou a ani slunečnicovým olejem či 100% tukem (to mně, už maminka ano, plzeňská babička tátovi a mně).
Baštili sádlo a máslo. Později i olej řepkový a dbali na dostatek hořčíku, od svých 15 let
(v Žatci, byla k dispozici i melasa, hnědý cukr). On byl lékař.
Sytý mívám oběd, večeři, někdy odpolední svačinu.