Odpověděl/a – 6.duben 11:47
Ani ne.
Možná, tak 1×, za uherský rok ;)
Mám raději jiné snídaně.
V chladných měsících, snídaně teplé. Polévky, kaše.
Jsem, jako za groš kudla a cévy mám z předchozí neznalosti své a
maminčiny i s ohledem na věk, už značně zdevastované 😉
Některé věci, i přes současnou snahu, znalost informací, už nespravím a
nedoženu.
O infarkt a mrtvici, fakt nestojím ;)
Dvě vejce (žloutky), pokryjí doporučenou denní dávku cholesterolu. Nemám
již, zcela zdravé cévy, a proto nechci, aby se ve zúžených místech
usazoval, zbytečný cholesterol 😉
Nejlépe stravitelná forma vajec, pro člověka (pro mne obzvlášť), jsou
vejce vařená.
A Velikonoce…
Proto, jsme měli, ve čtvrtek a včera v práci pomazánku z vajec ke
snídani.
K obědu „bramborový salát“ (brambory, spousta vařených vajec, cibule
spařená, sůl , hořčice, trochu láku z okurek, majonéza a tatarka).
V části pak sterilované okurky, ve druhé sterilovaná, červená paprika,
vše na drobno pokrájené). Kuřízek a řízek z panenky.
Tedy 14 dní vejce nepotřebuji, na talíři vidět.;-)
Tchyně s tchánem, baštili spousty led 2 vejce denně (on zemřel
81 letech, ona v 90). Jejich cévy byly asi lepší, než ty moje. Za války
(bída na Volyni) a po válce v Žatci, měli vysoko do žlabu.
Nikdy (nikdo) si nezdevastovali cévy Kunerolem, Sanou, Visou, Herou a ani
slunečnicovým olejem či 100% tukem (to mně, už maminka ano, plzeňská
babička tátovi a mně).
Baštili sádlo a máslo. Později i olej řepkový a dbali na dostatek
hořčíku, od svých 15 let
(v Žatci, byla k dispozici i melasa, hnědý cukr). On byl lékař.
Odpověděl/a – 6.duben 11:51
Ani ne.
Možná, tak 1×, za uherský rok ;)
Mám raději jiné snídaně.
V chladných měsících, snídaně teplé. Polévky, kaše.
Jsem, jako za groš kudla a cévy mám z předchozí neznalosti své a
maminčiny i s ohledem na věk, už značně zdevastované 😉
Některé věci, i přes současnou snahu, znalost informací, už nespravím a
nedoženu.
O infarkt a mrtvici, fakt nestojím ;)
Dvě vejce (žloutky), pokryjí doporučenou denní dávku cholesterolu. Nemám
již, zcela zdravé cévy, a proto nechci, aby se ve zúžených místech
usazoval, zbytečný cholesterol 😉
Nejlépe stravitelná forma vajec, pro člověka (pro mne obzvlášť), jsou
vejce vařená.
A Velikonoce…
Proto, jsme měli, ve čtvrtek a včera v práci pomazánku z vajec ke
snídani.
K obědu „bramborový salát“ (brambory, spousta vařených vajec, cibule
spařená, sůl , hořčice, trochu láku z okurek, majonéza a tatarka).
V části pak sterilované okurky, ve druhé sterilovaná, červená paprika,
vše na drobno pokrájené). Kuřízek a řízek z panenky.
Tedy 14 dní vejce nepotřebuji, na talíři vidět.;-)
Tchyně s tchánem, baštili spousty led 2 vejce denně (on zemřel
81 letech, ona v 90). Jejich cévy byly asi lepší, než ty moje. Za války
(bída na Volyni) a po válce v Žatci, měli vysoko do žlabu.
Nikdy (nikdo) si nezdevastovali cévy Kunerolem, Sanou, Visou, Herou a ani
slunečnicovým olejem či 100% tukem (to mně, už maminka ano, plzeňská
babička tátovi a mně).
Baštili sádlo a máslo. Později i olej řepkový a dbali na dostatek
hořčíku, od svých 15 let
(v Žatci, byla k dispozici i melasa, hnědý cukr). On byl lékař.
Sytý mívám oběd, večeři, někdy odpolední svačinu.