Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 21:43

Títmo převádíme zprávy rádia Jerevan plebs do srozumitelné řeči: v r. 1957 dolo ke dvě závačných jaderným haváriím: k tzv. Kyštymské katastrofě v SSSR v Čeljabiské oblasti a v Sellafielde v Anglii.
Kyštymská katastrova je hodnocena jako třetí největší jaderná událost (po Černobylu a Fukušimě) a znamenala únik radiace (tzn. INES stupeň 6).
Událoést v Seafildu https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Windscale_fi­re je hodnocena jako INES 5, protože také došlo k úniku radiace do okolí.
Zatímco o požáru v Anglii média (se zpoždění) informovala další mesích byl kvlli tomu interpelován předseda vlády v Dolní němovce, Kyštymská katastrofa byla sice kvůli radiaci na Západě zaznamenána, ale skutečný rozsah unikla až po 18 letech,

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 17.únor 21:46

Títmo převádíme zprávy rádia Jerevan plebs do srozumitelné řeči: v r. 1957 došlo ke dvě závažných jaderným haváriím: k tzv. Kyštymské katastrofě v SSSR v Čeljabiské oblasti a v Sellafieldu v Anglii.
Kyštymská katastrofa je hodnocena jako třetí nejhorší jaderná událost (po Černobylu a Fukušimě s INES 7) a znamenala únik radiace (tzn. INES stupeň 6).
Událost v Seafildu https://en.wi­kipedia.org/wi­ki/Windscale_fi­re je hodnocena jako INES 5, protože také došlo k úniku radiace do okolí.
Zatímco o požáru v Anglii média (se zpoždění) informovala a další měsíc byl kvůli tomu interpelován předseda vlády v Dolní sněmovně, Kyštymská katastrofa byla sice kvůli radiaci na Západě zaznamenána, ale skutečný rozsah unikl až po 18 letech.

Zdroj: https://en.wikipedia.org/wiki/International_Nuclear_Event_Scale