Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 21:37

Jo. Ale nebudu machrovat. ;) 😅 Na to že je to jazyk, který jsem vlastně nikdy nestudoval a k jeho teorii a gramatice jsem ani nepáchl, tak ho umím docela solidně. Ale to protože Morava/Valašsko, blízký vztah se Slováky, vliv slovenštiny, často jsem sledoval filmy a seriály ve slovenštině, plus občas četl knihy (a samozřejmě sem tam šprechtil se Slováky).
Ale umím ji především spíše pasivně. Tzn. rozumím a chápu skoro vše (i míň známá a odlišná slova), ale o něco hůř se mi ve slovenštině mluví. Tzn. někdy musím přemýšlet, jak to vlastně je a když už jsem se bavil se Slovákama, tak já v čj oni v sk a problém v porozumění nebyl nikdy žádný,.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 5.únor 21:40

Jo. Ale nebudu machrovat. ;) 😅 Na to, že je to jazyk, který jsem vlastně nikdy nestudoval a k jeho teorii a gramatice jsem ani nečuchl, tak ho umím docela solidně. Ale to protože Morava/Valašsko, blízký vztah se Slováky, vliv slovenštiny, často jsem sledoval filmy a seriály ve slovenštině, plus občas četl knihy (a samozřejmě sem tam šprechtil se Slováky).
Ale umím ji především spíše pasivně. Tzn. rozumím a chápu skoro vše (i míň známá a odlišná slova, alespoň většina), ale o něco hůř se mi ve slovenštině mluví. Tzn. někdy musím přemýšlet, jak to vlastně je a když už jsem se bavil se Slovákama, tak já v čj oni v sk a problém v porozumění nebyl nikdy žádný,.