Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.duben 14:17

Pěstuji několik desítek let žlutá, oválná rajčata, někdy mají i tvar hruštičky (neznám bohužel jejich jméno). Jedno rajče nechám vždy hodně dozrát, pak ho rozkrojím a rozmáčknu na ubrousek, kde ho nechám uschnout. Mám tak semínka na další sezonu. Jsou to naše nejoblíbenější rajčata, protože jsou jemná a nikdy ne kyselá. Použití mnohostranné. Samotná, do salátů, nebo třeba k řízku s brambory, kdy si rajčaty obložím dokola talíř (a nemusí se pak při jídle krájet).

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 26.duben 17:18

Pěstuji několik desítek let žlutá, oválná rajčata, někdy mají i tvar hruštičky (neznám bohužel jejich jméno). Jedno rajče nechám vždy hodně dozrát, pak ho rozkrojím a rozmáčknu na ubrousek, kde ho nechám uschnout. Mám tak semínka na další sezonu. Jsou to naše nejoblíbenější rajčata, protože jsou jemná a nikdy ne kyselá. Použití mnohostranné. Samotná, do salátů, nebo třeba k řízku s brambory, kdy si rajčaty obložím dokola talíř (a nemusí se pak díky své velikosti při jídle krájet). Není nad domácí rajčata. Ještě mám jednu zkušenost, pokud rajčata přežijí bez úhony léto (nezničí je plíseň) a protože dozrávají dlouho postupně, tak je k podzimu vytrhnu i s kořeny a pověsím do sklepa celé rostliny (nejlépe za kořeny). Není výjimka, že pak máme čerstvá rajčata i na Vánoce.