Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.březen 11:20

Určitě. Často je ale problém s jeho průkazností, protože účinek často bývá pozvolný. Sice v tomto směru udělaly poslední dobou farmakologické společnosti nevídané pokroky, ale myslím není v jejich zájmu zveřejňovat účinky bylin. Přesto je tento obor pořád v plenkách. Nějaký vliv na zdraví má asi většina bylin, Janča-Zentrichův lidový bylinář posbíraný nejen u nás, ale i na Ukrajině a jinde v Evropě obsahuje obrovské množství bylin, které naše babky bylinářky vůbec neznaly. Někteří bylináři dokonce posílali své klienty na zahradu, ať si tam sami natrhají směs nahodile rostoucích bylin, že si z toho tělo vybere. Nevím, nevím, no aspoň to bylo v souladu s obecným doporučením po čase složení čajů obměňovat, neužívat pořád to samé.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 6.březen 11:33

Určitě. Zjevně bylo v Božím plánu, aby člověk měl rostlinu jako společníka nejen na jídlo a okrasu, ale i na zdraví. Čínská medicína kdysi zašla až do extrému a na Youtube je na toto téma spousta mystických filmů.
Často je ale problém s průkazností účinku bylin, protože účinek často bývá pozvolný. Sice v tomto směru udělaly poslední dobou farmakologické společnosti nevídané pokroky, ale myslím není v jejich zájmu zveřejňovat účinky bylin. Přesto je tento obor pořád v plenkách. Nějaký vliv na zdraví má asi většina bylin, Janča-Zentrichův lidový bylinář posbíraný nejen u nás, ale i na Ukrajině a jinde v Evropě obsahuje obrovské množství bylin, které naše babky bylinářky vůbec neznaly. Někteří bylináři dokonce posílali své klienty na zahradu, ať si tam sami natrhají směs nahodile rostoucích bylin, že si z toho tělo vybere. Nevím, nevím, no aspoň to bylo v souladu s obecným doporučením po čase složení čajů obměňovat, neužívat pořád to samé.