Historie úprav

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.březen 18:46

Pokud se tetování, které bývalo tabu, stává v součanosti normou a něčím žádaným, co to vypovídá o společnosti?

Zvířata – Akvaristika

Dřív bylo tetování tabu, bylo spojováno s mladickým výtržnictvím a vzdorem. Měli ho hlavně kriminálníci, drogově závislí a vězni. Pak taky zpěváci jako rockeři a metalisté (takže drogově závislí), postupně víc celebrit a VIP, jako herci, umělci a zpěváci i z jiných žánrů. Dnes to má každý druhý a ve městech je několik tetovacích salónů nebo amatérských tatérů s tisíci zákazníky.

Né tak dávno bylo na tetování i piercing (mimo náušnic) pohlíženo negativně a s odporem. Dnes, když se mi nelíbí tetování, tak jsem divný a „nepřitel“. Něco jako homofob, sexista, fašista, zpátečník, omezenec (podobný název pro odpůrce tetování ještě není).

Je to normální nebo ne? Co to říká o společnosti, psychologicky?
Vám se líbí nebo jaký na to máte názor?

Avatar uživatele

Zeptal/a se – 14.březen 19:28

Pokud se tetování, které bylo tabu, stává v současnosti normou a něčím žádaným, co to vypovídá o společnosti?

Zvířata – Akvaristika

Dřív bylo tetování tabu, bylo spojováno s mladickým výtržnictvím a vzdorem. Měli ho hlavně kriminálníci, drogově závislí a vězni. Pak taky zpěváci jako rockeři, rapeři a metalisté (takže drogově závislí), potom víc celebrit a VIP, herci, umělci a zpěváci i z jiných žánrů. Dnes to má každý druhý a ve městech je několik tetovacích salónů nebo amatérských tatérů s tisíci zákazníky.

Né tak dávno bylo na tetování i piercing (mimo náušnice) pohlíženo negativně a s odporem. Dnes, když se mi nelíbí tetování, tak jsem divný a „nepřítel“. Něco jako homofob, sexista, fašista, zpátečník, omezenec (podobný název pro odpůrce tetování ještě není).

Je to normální nebo ne? Co to říká o společnosti, psychologicky?
Vám se líbí nebo jaký na to máte názor?