Zeptal/a se – 8.květen 20:35
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Jsem našel článek, který se snaží dát odpověď na „filosofickou“ otázku „la carne rossa fa bene o male“, či-li jest-li červený maso dobré nebo špatné.
Otázku, jest-li něco dobré, nebo špatné, přenechám dětem ve školce a dospělým, kteří z mentality dětí ve školce nevyrostli – i zde se jich nachází dost. Já jsem, čistě subjektivně a soukromě, usoudil, že červený maso je dobré, protože taková pasta di pomodoro je lepší se Schnitzelem nahoře, než bez Schnitzelu. 👌😎
Ale jinak článek dobrý: dočetl jsem se v něm, že červený maso je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (část Fonte di proteine), je dobře stravitelné, a že mám myslet také na další zdroje bílkovin, jako jsou luštěniny.
Tak předpokládám, že Vlaši vaří málo bobů, ale já myslím, teď jsem dojedl sopa de lentejas con carne a budu vařit maso s fazolí, už jich mám kilo namočené ve vodě od včerejška.
Vaříte také červené maso s luštěninou? Nebo vaříte luštěninu zvlášť, tak jako třeba se u nás vaří čočka na kyselo (to já mám rád, čočku na kyselo, s rejží a Schnitzel k tomu 👌😎), nebo i čočková polévka, ta česká, je bez masa, fazole ani vlastně nevím, jak se to tady obvykle vaří, to jsem ani snad nikdy nikde neměl, no a hrách se – tradičně – vaří se zázvorem, no a k němu se jí nějaký špekáček, tak kvalitní špekáček, hrách se zázvorem a česnekem, nějaký chleba nebo tortilla, to je dobrý jídlo, ale – zase – vyloženě červený maso to není. Ve špekáčku je, ale je to Wurst.
Vaříte nějakou luštěninu s červeným masem? Fazole, čočku, hrách, co já vím, co ještě? Chili con carne, sopa de … con carne, nebo je to vždycky něco s „přidej vejce“ 😅, párkem, nebo tak něco? Podělte se, inspirujte! 😎😀
P. S. Červený maso je hovězí, konina, bizon, vepřové, divočák, daněk, muflon, baranina, kozí, jelen. Fazole s kuřetem se nepočítají! 😅
Zeptal/a se – 9.květen 20:06
Jídlo a vaření – Ostatní jídlo a vaření
Jsem našel článek, který se snaží dát odpověď na „filosofickou“ otázku „la carne rossa fa bene o male“, či-li jest-li červený maso dobré nebo špatné.
Otázku, jest-li něco dobré, nebo špatné, přenechám dětem ve školce a dospělým, kteří z mentality dětí ve školce nevyrostli – i zde se jich nachází dost. Já jsem, čistě subjektivně a soukromě, usoudil, že červený maso je dobré, protože taková pasta di pomodoro je lepší se Schnitzelem nahoře, než bez Schnitzelu. 👌😎
Ale jinak článek dobrý: dočetl jsem se v něm, že červený maso je zdrojem vysoce kvalitních bílkovin (část Fonte di proteine), je dobře stravitelné, a že mám myslet také na další zdroje bílkovin, jako jsou luštěniny.
Tak předpokládám, že Vlaši vaří málo bobů, ale já myslím, teď jsem dojedl sopa de lentejas con carne a budu vařit maso s fazolí, už jich mám kilo namočené ve vodě od včerejška.
Vaříte také červené maso s luštěninou? Nebo vaříte luštěninu zvlášť, tak jako třeba se u nás vaří čočka na kyselo (to já mám rád, čočku na kyselo, s rejží a Schnitzel k tomu 👌😎), nebo i čočková polévka, ta česká, je bez masa, fazole ani vlastně nevím, jak se to tady obvykle vaří, to jsem ani snad nikdy nikde neměl, no a hrách se – tradičně – vaří se zázvorem, no a k němu se jí nějaký špekáček, tak kvalitní špekáček, hrách se zázvorem a česnekem, nějaký chleba nebo tortilla, to je dobrý jídlo, ale – zase – vyloženě červený maso to není. Ve špekáčku je, ale je to Wurst.
Vaříte nějakou luštěninu s červeným masem? Fazole, čočku, hrách, co já vím, co ještě? Chili con carne, sopa de … con carne, nebo je to vždycky něco s „přidej vejce“ 😅, párkem, nebo tak něco? Podělte se, inspirujte! 😎😀
P. S. Červený maso je hovězí, konina, bizon, vepřové, divočák, daněk, muflon, baranina, kozí, jelen. Fazole s kuřetem se nepočítají! 😅