Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.březen 11:01

Ve většině variant je v čestném prohlášení i kontakt na tu osobu/institu­ci/organizaci, za kterou jede. Je možné si to ověřit.
Vyplnit prohlášení dá víc práce, než jen někam zajet a pak se vymlouvat kontrolorům (které můžou dát pokutu). Budou chtít písemný důkaz. Jasně, že si to někteří můžou vymyslet, ale i tak je to síženo a rozhodně nebudou všichni cestovat, tak jako dřív.
Kdyby stačilo, aby jen cestující řekl kam jede, tak by žádná omezení být ani nemusela, bylo by to skoro zbytečná. Ta „složitost“ a to stížení je v tom písemném prohlášení, doložení jednoho z uvedených důvodů a udání kontaktních údajů na druhou osobu.

„Mimo své město.“ Mimo svůj okres a v jednom okrese bývá obvykle několik měst a desítky vesnic.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 19.březen 11:03

Ve většině variant je v čestném prohlášení i kontakt na tu osobu/institu­ci/organizaci, za kterou jede. Je možné si to ověřit.
Vyplnit prohlášení dá víc práce, než jen někam zajet a pak se vymlouvat kontrolorům (kteří můžou dát pokutu). Budou chtít písemný důkaz a hlavně jeden z předem daných důvodů (něco rozumného). Jasně, že si to někteří můžou vymyslet, ale i tak je to stíženo těmi kontrolami, omezením a potřebou toho dokumentu a rozhodně nebudou všichni cestovat, tak jako dřív.
Kdyby stačilo, aby cestující jenom řekl kam jede, tak by žádná omezení být ani nemusela, byla by to skoro zbytečná. Ta „složitost“ a to stížení je v tom písemném prohlášení, doložení jednoho z uvedených důvodů a udání kontaktních údajů na druhou osobu.

„Mimo své město…“ Mimo svůj okres a v jednom okrese bývá obvykle několik měst a desítky vesnic. Své město opustit můžeš i bez důvodu.