Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 14:26

Sociální sítě určitě. Obzvlášť facebook. Anonymita nebo bezpečí internetové vzdálenosti a něpříměho kontaktu vedou některé k hádkám, urážení, násilnému odreágování. Popuští uzdu svému egu. Spousta pohodlných možností pro šíření a podporování poplašných zpráv a různých dezinfrormací.
I psané projevy a zprávy můžou být zle pochopeny, nejsou citově zabarvené a emotikony to zcela nenahradí, navíc i ty můžou být špatně pochopeny. Důležité je i jak ten člověk umí psát.
Taková soc. síť se může stát i místem pro stalking, ideální prostředek pro predátory. A taky spam, i když není o není tak vážné, ale otravné ano.
Často se taky píše, že lidé mají na sociálních sítích závislost a můžou z nich mít deprese a pocity méněcennosti. Jedním z důvodů může být i život ostatních, kteří tam ostatní pomocí příspěvků prezentují jako dokonalý a tak se některým může zdát jejich život v porovnání s jejich jako nešťastný, nudný, nedůležitý. Ale to je jen jeden z dvodů. Jsou i další proč takové sítě přinášejí deprese.

Ale to jsou jen ty negativní stránky. Teď jen zda pozitiva převáží ta negativa. A já myslím, že ne, těch pozitivních stránek to zase tolik nemá, aby to přebilo všechen ten negativní dopad na společnost. Ve výsledku jsou spíš antisociální sítě.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 14.listopad 14:39

Sociální sítě určitě. Obzvlášť facebook. Anonymita nebo taky bezpečí internetové vzdálenosti a něpříměho kontaktu vedou některé k hádkám, urážení, násilnému odreágování. Popouští uzdu svému egu. Spousta pohodlných možností pro šíření a podporování poplašných zpráv a různých dezinfrormací.
I psané projevy a zprávy můžou být zle pochopeny, nejsou citově zabarvené a emotikony to zcela nenahradí, navíc i ty můžou být špatně pochopeny i použity. Důležité je i jak ten člověk umí psát.
Taková soc. síť se může stát i místem pro stalking, ideální prostředek pro predátory. A taky spam, i když není o není tak vážné, ale otravné ano.
Často se taky píše, že lidé mají na sociálních sítích závislost a můžou z nich mít deprese a pocity méněcennosti. Jedním z důvodů může být i život ostatních, kteří tam ostatní pomocí příspěvků prezentují jako dokonalý a tak se některým může zdát jejich život v porovnání s jinými jako nešťastný, nudný, nedůležitý. Ale to je jen jeden z dvodů. Jsou i další proč takové sítě přinášejí deprese.

Ale to jsou jen ty negativní stránky. Teď jen zda pozitiva převáží ta negativa. A já myslím, že ne, těch pozitivních stránek to zase tolik nemá, aby to přebilo všechen ten negativní dopad na společnost. Přímo to podporuje ty negativní dopady. Ve výsledku jsou spíš antisociální sítě.