Odpověděl/a – 17.leden 15:59
Ano.
"o se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.
Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.
Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.
Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory. Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.
Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"
Odpověděl/a – 17.leden 16:00
Ano.
"Co se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.
Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.
Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.
Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory.
Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.
Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"
Odpověděl/a – 17.leden 18:09
Ano. Je to polévka, ale sytá, takže stačí i jako hlavní jídlo.
"Co se vaří v Německu? Tak například slavný Eintopf – neboli jídlo z jednoho hrnce. Toto německé národní jídlo, patří k nejstarším tradičním pokrmům v Evropě.
Eintopf „jeden hrnec“ se skládá většinou z velkého množství surovin a má velmi hustou konzistenci. Existuje mnoho regionálních receptů této husté polévky.
Největší slávu zažívala během války, při nedostatku potravin kdy se se vařilo, co dům dal, a vznikalo velké množství zajímavých variant. Často se vařila v chudých rodinách, ale i při nedostatku času při žních, když bylo velké praní atd.
Typické hlavní suroviny Eintopfu jsou luštěniny jako hrách, fazole, čočka. Ze zeleniny se nejvíce využívá zelí, tuřín, mrkev a brambory.
Samozřejmě se v receptech objevují i různé druhy masa, klobásy, párky aj. Kombinace všeho by mohlo pro některé připomínat vaření pejska a kočičky z jedné naší známé pohádky, ale u Eintopfu to zase tak neplatí. Při přípravě tohoto německého pokrmu záleží na poměru surovin a dodržení správného postupu.
Většinou se tato polévka používá jako hlavní chod, je totiž velmi sytá, určitě dva talíře zdolají i zdatného strávníka. V případě některých receptů se polévka dokonce hustotou podobá našemu guláši. Pokrm se většinou připravuje v jednom hrnci, což je praktické při úklidu, ale nejdůležitější je konečná chuť, která spojením všech vůní a chutí surovin bývá nenapodobitelná!"