Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 13:39

"Dodržování vegetariánského jídelníčku vést ke snížení fyzické odolnosti. Souvisí to s nedostatkem železa, vápníku, některých vitaminů – zvláště vitaminu B12, kyseliny listové, vitaminu B6 (pyridoxinu), B2, vitaminu A. U vegetariánů je častý deficit zinku, selenu. Může se objevit také nedostatek karnitinu, taurinu, některých mastných kyselin a jiných látek.

Stále se vedouc diskuse, rozhodnutí je na každém, ale je třeba si uvědomitt, důležité složky potravy, se v rostlinné strčavě rostlinné stravě se buď vyskytují málo, v nesprávném poměru, nebo jsou z ní hůře využitelné. "

atd.

http://www.svet-potravin.cz/cla­nek.aspx?id=4912

Život bez je na jedné sstraně zdravý, ale na druhé zrádný. Není to jednoznačné.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 13:46

"Dodržování vegetariánského jídelníčku vést ke snížení fyzické odolnosti. Souvisí to s nedostatkem železa, vápníku, některých vitaminů – zvláště vitaminu B12, kyseliny listové, vitaminu B6 (pyridoxinu), B2, vitaminu A. U vegetariánů je častý deficit zinku, selenu. Může se objevit také nedostatek karnitinu, taurinu, některých mastných kyselin a jiných látek. Řešení možných rizik spočívá ve vhodné volbě potravin, ale též v použití potravin obohacených nutričními faktory, které by ve vegetariánské stravě mohly být nedostatečně zastoupeny.

Musíme si uvědomit, že při použití výhradně rostlinných zdrojů bílkovin by měla být, vzhledem k jejich využitelnosti, dávka bílkovin vyšší,. Také musíme dbát na dostatek zinku a dalších látek.

Stále se vedouc diskuse, rozhodnutí je na každém, ale je třeba si uvědomit, že důležité složky potravy, se vostlinné stravě se buď vyskytují málo, v nesprávném poměru, nebo jsou z ní hůře využitelné. "

atd.

http://www.svet-potravin.cz/cla­nek.aspx?id=4912

Život bez ,asa je na jedné straně zdravý, ale na druhé zrádný. Není to jednoznačné. Záleži také na věku, v němž někteří jedinci maso nejí.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 18.červenec 18:38

"Dodržování vegetariánského jídelníčku může vést ke snížení fyzické odolnosti. Souvisí to s nedostatkem železa, vápníku, některých vitaminů – zvláště vitaminu B12, kyseliny listové, vitaminu B6 (pyridoxinu), B2, vitaminu A. U vegetariánů je častý deficit zinku, selenu. Může se objevit také nedostatek karnitinu, taurinu, některých mastných kyselin a jiných látek. Řešení možných rizik spočívá ve vhodné volbě potravin, ale též v použití potravin obohacených nutričními faktory, které by ve vegetariánské stravě mohly být nedostatečně zastoupeny.

Musíme si uvědomit, že při použití výhradně rostlinných zdrojů bílkovin by měla být, vzhledem k jejich využitelnosti, dávka bílkovin vyšší,. Také musíme dbát na dostatek zinku a dalších látek.

Stále se vedou diskuse, rozhodnutí je na každém, ale je třeba si uvědomit, že důležité složky potravy se v rostlinné stravě buď vyskytují málo, v nesprávném poměru, nebo jsou z ní hůře využitelné. "

atd.

http://www.svet-potravin.cz/cla­nek.aspx?id=4912

Život bez masa je na jedné straně zdravý, ale na druhé zrádný. Není to jednoznačné. Záleži také na věku, v němž někteří jedinci maso nejí.