Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červenec 16:56

1. Všechny druhy je možné dusit, ale některé se hodí méně, jiné víc. Dusit můžeme na oleji, na vodě, nebo dohromady na oleji a vodě.
http://www.ma­gazinzdravi.cz/du­seni-zeleniny

2. Vaření – zeleninu nakrájím na kousky a hodíme do vařící vody.
https://recep­ty.vareni.cz/rychla-varena-zelenina/

3. Nakládaná zelenina – vařená zelenina, např. červená řepa se nakládá do octa.

Zase postup přípravy
http://prozeny­.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-recepty/207372/nej­lepsi-nakladana-zelenina-pripravte-ji-tak-ze-ji-nikdo-neodola.html

5. Kvašená – je velmi zdravá, protože jde o tzv. mléčné kvašení. např. zelí, okurky .- kvašáky, tzv. picklies – jeden z nejstarší způsobů uchování zeleniny.
http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/zeleni­na/mlecne-kvasena-zelenina-poklad-pro-lidske-zdravi/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červenec 17:01

Abych nemusela vypisovat různé druhy zeleniny, ke každému druhu přípravy, jsem vám přidala odkaz.

1. Všechny druhy je možné dusit, ale některé se hodí méně, jiné víc. Dusit můžeme na oleji, na vodě, nebo dohromady na oleji a vodě.
http://www.ma­gazinzdravi.cz/du­seni-zeleniny

2. Vaření – zeleninu nakrájíme na kousky a hodíme do vařící vody.
https://recep­ty.vareni.cz/rychla-varena-zelenina/

3. Nakládaná zelenina – vařená zelenina, např. červená řepa se nakládá zpravidla do octa.
http://prozeny­.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-recepty/207372/nej­lepsi-nakladana-zelenina-pripravte-ji-tak-ze-ji-nikdo-neodola.html

5. Kvašená – je velmi zdravá, protože jde o tzv. mléčné kvašení. např. zelí, okurky .- kvašáky, tzv. picklies – jeden z nejstarší způsobů uchování zeleniny.
http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/zeleni­na/mlecne-kvasena-zelenina-poklad-pro-lidske-zdravi/

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 10.červenec 17:12

Abych nemusela vypisovat různé druhy zeleniny, ke každému druhu přípravy, jsem vám přidala odkaz. Výhody si můžete přečíst.

1. Všechny druhy je možné dusit, ale některé se hodí méně, jiné víc. Dusit můžeme na oleji, na vodě, nebo dohromady na oleji a vodě. Při rychlé příopravě si uchovává vitamíny.
http://www.ma­gazinzdravi.cz/du­seni-zeleniny

2. Vaření – zeleninu nakrájíme na kousky a hodíme do vařící vody.. Zdravá příprava – zachová si svou chuť, má hodně vitamínů při rychlé přípravě, zvláště když ji pokapeme máslem.
https://recep­ty.vareni.cz/rychla-varena-zelenina/

3. Nakládaná zelenina – vařená zelenina, např. červená řepa se nakládá zpravidla do octa. Pokud jde o vitamíny, řekla bych, že nejméně hodnotná, ale výborná jako příloha.
http://prozeny­.blesk.cz/cla­nek/pro-zeny-recepty/207372/nej­lepsi-nakladana-zelenina-pripravte-ji-tak-ze-ji-nikdo-neodola.html

5. Kvašená – je velmi zdravá, protože jde o tzv. mléčné kvašení. např. zelí, okurky .- kvašáky, tzv. picklies – jeden z nejstarší způsobů uchování zeleniny.
http://www.ire­ceptar.cz/vare­ni-a-recepty/zeleni­na/mlecne-kvasena-zelenina-poklad-pro-lidske-zdravi/