Odpověděl/a – 9.červenec 17:41
Rozdíl je ve tvaru a z toho vyplývá i užití.
Používám nádoby z jenského skla. nebo od Tescomy.
1. mísa je oválná, kulatá, případně hlubší nádoba, která slouží k zapékání pokrmu – třeba brambor, nebo těstovin, zeleniny atd.
Pekáč je větší polodlouhá nádoba na pečení, je zpravidla hlubší než mísa – používám na buchty – . Honzovy buchty s náplní uvnitř , ale i na maso s poklicí
https://www.google.cz/search?q=zap%C3%A9kac%C3%AD+m%C3%ADsa&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT9cuYwvzUAhXybZoKHXxZDLAQ_AUICigB&biw=1086&bih=868#tbm=isch&q=pek%C3%A1%C4%8D
–
plech – je to jakýsí „plát“ se zvýšeným okrajem, na němž se
pečou koláče.
Ještě se používá tzv. forma, která není na okrajích hladká, je poměrně mělká, v ní se peče např. pizza. Používá se málo těsta, které se tence vyválí.
Odpověděl/a – 9.červenec 17:47
Rozdíl je ve tvaru, mohou se lišit i materiálem. Plech a tzv. forma bývají plechové, mohou být mělké i hluboké.
Z toho vyplývá i užití. Zapékací mísy používám z jenského skla nebo keramické. Plechy a pekáče – plechové.
1. mísa je oválná, kulatá, případně hlubší nádoba, která slouží k zapékání pokrmu – třeba brambor, nebo těstovin, zeleniny atd.
2. Pekáč je větší polodlouhá nádoba na pečení, je zpravidla hlubší než mísa – používám na buchty – . Honzovy buchty s náplní uvnitř , ale i na maso s poklicí
https://www.google.cz/search?q=zap%C3%A9kac%C3%AD+m%C3%ADsa&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT9cuYwvzUAhXybZoKHXxZDLAQ_AUICigB&biw=1086&bih=868#tbm=isch&q=pek%C3%A1%C4%8D
–
3. plech – je to jakýsí mělký „plát“ se zvýšeným okrajem, na
němž se pečou koláče.
Ještě se používá tzv. forma, která není na okrajích hladká, je poměrně mělká, v ní se peče např. pizza. Používá se málo těsta, které se tence vyválí.