Historie úprav

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.září 11:57

Začátky se mohou zdát těžší. Lidi si nemohou uvědomit, že máš třeba důvody nepít a tak nějak spolehají na to, že uděláš vyjímku kvůli nim, ale nenech se nutit!
Ono je to přejde a to mluvím z vlastní zkušenosti. Už šestým rokem abstinuji i když jen ze zdravotních důvodů, ale jsem za to rád. Během těchto let proběhlo pár pokusů s bezlepkový pivem, ředěním piva/vína vodou, či malinké štamprle slivovice, ale v naprosté většině mi z toho bylo zle. V dobách před abstinencí mi alkohol nedělal žádný problém a mohl jsem pít cokoliv, ale nepřeháněl jsem to a nemíchal, protože pak jsem se akorát někde zablil a užil si další den pořádnou opici. Pokud k alkoholu nemáš žádná vztah tak to nebude problém být abstinentem na neurčito a pokud máš alespoň trochu, tak za pár měsíců si zvykneš a nebude ti to ani scházet. Kdybych nebyl zdravotně dobře, tak bych si jednou za čas pivko, trochu vína dal, protože je to i zdravé.

Avatar uživatele

Odpověděl/a – 12.září 11:59

Začátky se mohou zdát těžší. Lidi si nemohou uvědomit, že máš třeba důvody nepít a tak nějak spolehají na to, že uděláš vyjímku kvůli nim, ale nenech se nutit!
Ono je to přejde a to mluvím z vlastní zkušenosti. Už šestým rokem abstinuji i když jen ze zdravotních důvodů, ale jsem za to rád. Během těchto let proběhlo pár pokusů s bezlepkový pivem, ředěním piva/vína vodou, či malinké štamprle slivovice, ale v naprosté většině mi z toho bylo zle. V dobách před abstinencí mi alkohol nedělal žádný problém a mohl jsem pít cokoliv, ale nepřeháněl jsem to a nemíchal, protože pak jsem se akorát někde zablil a užil si další den pořádnou opici. Pokud k alkoholu nemáš žádná vztah tak to nebude problém být abstinentem na neurčito a pokud máš alespoň trochu, tak za pár měsíců si zvykneš a nebude ti to ani scházet. Kdybych na to byl zdravotně dobře, tak bych si jednou za čas pivko, trochu vína dal, protože je to i zdravé a zlepšuje to náladu a chuť k životu. :)