Odpověděl/a – 20.únor 18:39
Nikdys necítils třeba ani zkažené syrové maso? Je to pořádný smrad.
Hodně podobný mi příjde i třeba smrad starých, zhnilých brambor.
Rozkládání těla a jeho smrad může být dost podobný jako to hnijící
maso (když mrtvola de facto představuje hnijící maso – ale zárobeň
i mnohem víc, protože je tam víc planů a smradofaktorů). Jinak prostě
hnilobný, silný, velmi pronikavý. Jako nějaké chemikálie s pachem
hnijícího masa a „špetkou“ ‚vůně‘ výkalů. Čpící, aso jako, jak
smrdí sra*ky? Tak tohle je ještě xkrát smrdutější a silnější.
Je to smrad, který je fakt silně cítit i po okolí, snadno se
„roznáší“, v přímé blízkosti zdroje toho smradu se nedá moc
vydžet, rozhodně se to nedá ignorovat a nedá se moc dýchat (doslova,
protože kyslík a obecně čistý vzduch v tu chvíli dostává na p*del,
všechny ty takřka jedovaté plyny z mrtvoly pronikají do okolí a tvým
čichovým buňkám dají pořádný záhul). To se bavím třeba o několik
dní staré mrtvole – trochu větší – ponechající někde venku, při
teplotě nad nulou (samozřejmě zvířecí, třeba srnka).
Jsou tu však jisté faktory, jaká/čí mrtvola, jak dlouho po smrti – a hlavně v jakém stádiu rozkladu. Mrtvola může být jakékoli mrtvé tělo, třeba zvířecí (střední savec), zdechlé třeba pár málo hodin. Smrdět nebude. Mrtvola může být i v márnici a někde v mrazáku, mrtvá může být i pár dní, ale taky nic neucítíš.
Odpověděl/a – 20.únor 18:44
Nikdys necítils třeba ani zkažené syrové maso? Je to pořádný smrad.
Hodně podobný mi příjde i třeba smrad starých, zhnilých brambor,
případně trochu zkažená vejce.
Rozkládání těla a jeho smrad může je dost podobný jako to hnijící maso
(když mrtvola de facto představuje hnijící maso – ale zárobeň i mnohem
víc, protože je tam víc plynů a smradofaktorů). Jinak prostě hnilobný,
silný, velmi pronikavý. Jako nějaké chemikálie s pachem hnijícího masa a
„špetkou“ ‚vůně‘ výkalů. Čpící, aso jako, jak smrdí sra*ky? Tak
tohle je ještě xkrát smrdutější a silnější.
Je to smrad, který je fakt silně cítit i po okolí, snadno se
„roznáší“, v přímé blízkosti zdroje toho smradu se nedá moc
vydžet, rozhodně se to nedá ignorovat a nedá se moc dýchat (doslova,
protože kyslík a obecně čistý vzduch v tu chvíli dostává na p*del,
všechny ty takřka jedovaté plyny z mrtvoly pronikají do okolí a tvým
čichovým buňkám dají pořádný záhul). To se bavím třeba o několik
dní staré mrtvole – trochu větší – ponechající někde venku, při
teplotě nad nulou (samozřejmě zvířecí, třeba srnka).
Jsou tu však jisté faktory, jaká/čí mrtvola, jak dlouho po smrti – a
hlavně v jakém stádiu rozkladu. Mrtvola může být jakékoli mrtvé tělo,
třeba zvířecí (střední savec), zdechlé třeba pár málo hodin. Smrdět
nebude. Mrtvola může být i v márnici a někde v mrazáku, mrtvá může
být i pár dní, ale taky nic neucítíš.
Jak smrdí mrtvá moucha, včela nebo pavouk? Taky mrtvoly, ale odlišný
organismus a živočichové než třeba savci, ale pořád se to dá nazvat
mrtvola. A neucítíš nic.
Pokud tě to zajímá, kup si třeba tyby (ty se rychle kazí), nech je v teple a čekej. ;) Nebo jakékoli maso s krátkou zárukou a čekej, Prošlé, zkažené maso fakt poznáš. ;)