Odpověděl/a – 11.červen 23:35
Zdravě mažeme chlébtaké máslem ;)
Lučina je výborná volba je to sýr termizovaný, žádný „taveňák“!!!
🙂 Jen bych se vyhla typu „linie“ (uvšech výrobků), nekupuji
vaničkovou, ale kostku..
Dělám si i domácí lučinu z kvalitního bílého jogurtu a kysané
smetany.
http://www.tradicnirecepty.cz/pomazanky/domaci-lucina/
http://www.foodclub.cz/recept/domaci-lucina/
http://recepty.vareni.cz/domaci-lucina/
Tvaroh (nejvhodnější je údajně poděbradský) ve vaničce
https://www.kolonial.cz/mekke-tvarohy/milko-tvaroh-z-podebrad-mekky-250g
I tzv. „tučný“ = jen 3,5%… ;)
Lze ho upravit na slano i sladko (ovoce, marmeláda, syrup, šunka, pažitka,
bylinky, rajčata i sušená atp.).
Sem tam doma škvařené sádlo (se škvarkama pak i pomazánku).
Odpověděl/a – 11.červen 23:41
Zdravě mažeme chléb také máslem ;)
Lučina je výborná volba je to sýr termizovaný, žádný „taveňák“!!!
🙂 Jen bych se vyhla typu „linie“ (u všech výrobků), nekupuji
vaničkovou, ale kostku..Někdy i jiné termizované sýry (Lidl, nikdy linii),
typ žervé nebo Ricottu
Dělám si i domácí lučinu z kvalitního bílého jogurtu a kysané
smetany.
http://www.tradicnirecepty.cz/pomazanky/domaci-lucina/
http://www.foodclub.cz/recept/domaci-lucina/
http://recepty.vareni.cz/domaci-lucina/
Tvaroh (nejvhodnější je údajně poděbradský) ve vaničce
https://www.kolonial.cz/mekke-tvarohy/milko-tvaroh-z-podebrad-mekky-250g
I tzv. „tučný“ = jen 3,5%… ;)
Lze ho upravit na slano i sladko (ovoce, marmeláda, syrup, šunka, pažitka,
bylinky, rajčata i sušená atp.).
Sem tam doma škvařené sádlo (se škvarkama pak i pomazánku).