jirka F

Zhoršuje opravdu častý vznik epileptických záchvatů kouření cigaret?

Můj táta si myslí, že má často záchvaty z toho horka. Což se mně nezdálo. Ani na internetu, umělá inteligence vychází ze studií, ale ne od lékaře.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? da ny před 7 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
da ny

Odpoveď byla označena jako užitečná

ANO
(ono to kouření zhoršuje podle lékařů vše/každou nemoc).
EPILEPTIKŮM VŠAK VADÍ HLAVNĚ NIKOTIN, v cigaretách (ne jen ten dehet, který kuřák vdechuje).
Nikotin není příčinou vzniku samotné epilepsie. ALE U ČLOVĚKA S EPILEPSIÍ = nemocného pacienta VYVOLÁVAJÍ ČASTĚJŠÍ EPILEPTICKÉ ZÁCHVATY. Nikotin stimuluje nervovou soustavu a to může vést k častějšímu výskytu záchvatů!
Epileptik, který kouří, je velký hazardér, nezodpovědný a bezohledný ignorant (děsící své okolí, zatěžující zdravotnictví svým zbytečně zvýšeným počtem záchvatů). Případně neznalý blbec… 😉

Jiříku, ještě doplním:
Nedostatek tekutin i horko (nebo teploty) se mohou také podílet na vyšším počtu záchvatů. (Zase vlivem nadměrného dráždění mozkových/nervových buněk. Pocením se může ztrácet i účinnost antiepileptických léků. Méně pacienta ochraňují. V tom může mít táta také pravdu. Pokud je i kuřák, má vyšší rizika pro spuštění záchvatu.

Upravil/a: quentos

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?jirka F Nahlásit

Další odpovědi
Tonda Káňa

Epileptické záchvaty určitě nezhoršují kouření cigaret. Ale kouření cigaret by mohlo zhoršit epileptické záchvaty.

0 Nominace Nahlásit

zjentek

„Dobře“ položená otázka, zase. Co na ni říct… Podle mě ano, bo před ním, při něm i po něm určitě není až taká chuť na cígo.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Na tuto otázku je těžké dát jednoznačnou odpověď, protože jak kouření cigaret, tak epilepsie, se mohou vyvíjet různými způsoby u různých lidí. Nicméně, je známo, že kouření cigaret může mít negativní dopad na celkové zdraví, včetně funkce nervového systému.

Pokud jde o horko, někteří lidé mohou zaznamenat zhoršení příznaků epilepsie v důsledku dehydratace nebo únavy způsobené vysokými teplotami.

Nejlepším řešením by však bylo, pokud by váš táta konzultoval svou situaci s lékařem. Jenom zdravotnický odborník může poskytnout důkladnou diagnózu a adekvátní léčbu. Nezapomínejte, že informace získané na internetu, včetně této, by neměly nahrazovat profesionální lékařskou radu.

0 Nominace Nahlásit

elkon

To se neptej zde, ale lékařů.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
zjentek

Jiřík, tak tys dal palec nahoru káňátkovi a mně ne? 😮 Přitom on odpověděl těsně po mě, takže odpověď ode mě opsal, to je jasné, jen ji obalil do líbivého kabátku. Ach jo… 😦

jirka F

@zjentek: Opraveno i když tvá odpověď je taková jako bys sám kouřil.

zjentek

@jiřík: cením 👍👍👍

Kouřit a chtít plně žít je něco jako být pták a nemít alespoň jedno křídlo.

Nový příspěvek