Avatar uživatele
Registrovaný

Za jak dlouho se může pít pálená domáci? nechci se totiž otrávit :D

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Pokud j dobče vypálená, tak okamžitě. Pokud je vypálená špatně tak nikdy. Domácí sliovice se nechává stát cca týden v otevřené nádobě, než se stáčí do lahví, takzvaně, aby se vyvětrala.

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

Doplním Drapa, pěstitelské palírny jsou dnes již vesměs vybaveny ultrazvukovým "stařením" pálenky, ta pak ztratí ten nepříjemný "ocas," což by se jinak odstraňovalo dlouhým větráním. Ale to nepomáhá na methanol, ten se ztratí jen částečně, pokud je špatně vypáleno a methylalkohol v pálence je, pomohla by jen redestilace (s další objemovou ztrátou).


Avatar uživatele
Bronzový

Jestli jste ji pálili takto Tak to je jen pro silné povahy.Neriskoval bych http://www.zkracovatko.cz/…
Doplňuji:
Methanol se vyráběl suchou destilací dřeva, především bukového, přičemž vzniká směs methanolu, kyseliny octové a acetonu. V ovocné pálence se vyskytuje jen minimálním množství zdraví neškodnému. V každé pálenici Vám odborně pálenku vypálí a pachy oddělí. Kvalita pálenky se určuje jaká kvalita ovoce byla použita ke kvašení. Řepný cukr se nedoporučuje, kazí chuť. Ultrazvuk je jen takové placebo a vyhozené peníze.Ze zapáchajícího masa také chutné řízky neuděláte.Jinak neškodí tak měsíc nechat pálenku vyvětrat.Pít se může ihned.


Avatar uživatele
Zlatý

Pokud se na to ptáš, pak asi nevíš co a jak, tak bych být tebou neriskovala a nepila.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý hanulka11 986
Zlatý Drap 901
Zlatý annas 787
Zlatý marci1 513
Zlatý iceT 508
Zlatý gecco 464
Zlatý briketka10 438
Zlatý quentos 416
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý mosoj 356

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.