Avatar uživatele
Bronzový

Z jakých důvodů může být narušena zubní sklovina, takže se může vytvořit zubní kaz?

tedy mám na mysli to, co mohu ovlivnit, stravování např., které látky tu sklovinu narušují a které naopak posilují, zesilují?

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Nejlepší odpověď

Avatar uživatele
Zlatý

Nejlepší : mléčné výrobky (vápník), potraviny s velkým obsahem vlákniny,
jahody (přírodní bělidlo). :-))
Nejhorší : citrusové plody, káva, čaj, krekry, keksy a slané chuťovky, limonády, kyselé okurky (!), tvrdé bonbóny, žvýkací bonbóny. :-((
Podrobněji ve zdroji :

http://ona.idnes.cz/…

 

Další odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Mechanicky, nebo působením zbytků jídla. Čisti si zuby po každém jídle. Částečně může také narušit velké množství kyselého.

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Zdraví

Zlatý Drap 1738
Zlatý mosoj 1520
Zlatý marci1 1360
Zlatý annas 1059
Zlatý hanulka11 1030
Zlatý gecco 831
Zlatý briketka10 754
Zlatý quentos 733
Zlatý iceT 574
Zlatý zjentek 502

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.