Avatar uživatele
Pokročilý

Z jakého materiálu pánve a hrnce?

Ráda bych, aby měly nepřilnavý povrch, daly se mýt v myčce a pokud možno aby byly co nejlehčí. Budu ráda jakýmkoliv radám (mám plynový sporák).

Hlasujte v anketě

jiné 40% keramické 20% titanové 0% nerez 40% teflon 0%

Odpovědi:

Avatar uživatele
Stříbrný

nerez

nerez ocel jakost potravina tř.17, dříve hliník, dnes škodlivý prej...


Avatar uživatele
Zlatý

jiné

Jinak se potravina zpracovává v hrnci a jinak na pánvi.
Co se týče hrnců, určitě nerez, ale vícevrstvé zpracování. Kvalitní zpracování. Dobré je nejen vrstvené dno. I když jsou stěny tenčí, je důležité, že se teplo dobře rozvádí i po stěnách.
Nádobí může sloužit i desítky let, proto se vyplatí koupit kvalitu.
Pánve mám jak nerezové, jak nepřilnavé s keramickým povrchem.
Každá slouží jinak a skvěle. Záleží na způsobu přípravy pokrmu.
Teflon už bych nebrala. Zjistilo se, že zdraví neprospívá a vylučuje do jídla některé složky.


Avatar uživatele
Zlatý

nerez

Kvalitní leštěná nerez s vrstveným dnem - je ve všech ohledech nejlepší volbou - snad jen kromě hmotnosti... To, že nemá nepřilnavý povrch je - vzhledem k jeho kvalitě, nepodstatné (jen pozor - nesmíš na mytí používat abrazivní prostředky, jinak povrch zničíš).
;-)
________
Teflon není odolný vůči vysokým teplotám a je mechanicky snadno narušitelný.
O něco lepší je "titan" - má povrch trochu odolnější, ale pořád nic moc.
Keramický potah je z nepřilnavých nejlepší (vydrží teploty používané při smažení), ale ani ten není všespasitelný.
Každopádně - zejména na levných hliníkových odlitcích, jsou tyto povrchy brzy k ničemu...
;-)
________
Jinak je výtečná litina - ale ne na vše - a nebo ocelový (pancéřový) smaltovaný plech - ale i ten lze zničit tzv. černou připáleninou (z nerezi lze ´umýt´ louhem) a nebo mechanicky (obrusem)...
A hmotnostně je na tom toto nádobí výrazně hůř, než nerez.
;-)


Avatar uživatele
Bronzový

keramické

každá potravina má při úpravě jiný pracovní postup a pro každý vyhovuje jiný materiál, který je odvislý od používaného zdroje tepla,zkušeností a praxe. Starý pes kuchař třeba nedá dopustit na plechové pánve, mladý jede jen v konvektomatu. Já na smažení keramiku, na vaření nerez, na pečení vysokou litinu, na dietu parní hrnec a na rychlovky mikrovlnku


Avatar uživatele
Bronzový

jiné

Zkus od Tescomy, mají na sobě antiadhézní (nepřipalující) povrch, jsou snad na všechny sporáky a též jdou dát do myčky. A jsou taky velmi lehké, mám doma jejich oboustrannou pánev a ty pánve jsou opravdu ultra light :)

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.