Avatar uživatele
_136

Z jakého důvodu má většina čokolád na více obsahu palmoveho oleje než rostlinného oleje a nižší % obsahu čokolády?

A to hlavně na českém obchodním trhu.

Zajímavá 0 před 1096 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Midoc

Správná čokoláda má obsahovat jen tuk z kakaových bobů (kakaové máslo).
Výrobci ho nahrazují levnými ztuženými tuky, aby ušetřili na surovinách.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Ametyst

Z důvodu chamtivosti výrobců. Co nejlevněji vyrobit, pokud možno v Polsku, a co nejdráž prodat, bez ohledu na bídnou kvalitu.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jáára

Palmáč je taky rostlinej tuk. Je to stabilizátor, aby čokoláda časem nebyla bílá od toho tuku.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Dochy

Nepiš víc palmového než rostlinného. To je paradox. Jako napsat v tom lese je víc buků než stromů…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Rilika25

Příspěvek smazán administrátorem.

Avatar uživatele
cochee

jáára: „palmáč“ není žádný stabilizátor, to by se ho ve výrobcích neobjevovalo takové vysoké procento; naopak, je to u spousty výrobků základ složení.

před 1096 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek