jirka F

Jak se zbavit nadbytečných výrazů ve svém projevu?

Všiml jsem si, že často používám slova vlastně, jako a jiné takové podivné výrazy.Jak se toho zbavit?

Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? OmylCZ před 92 dny Sledovat Nahlásit

Nejlepší odpověď
elkon

Máš malou zásobu slov, málo čteš, a pokud se toho chceš zbavit, tak při mluvení dávej trochu pozor, co říkáš, a nemluv rychle, ať stačíš více přemýšlet.

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
iceT

Nejsou to divné výrazy, akorát, když je jich hodně pohromadě, tak to divně vypadá.
Můj brácha v mluvení často používá slovo jakoby, to je teprve hrůza.

0 Nominace Nahlásit

Tonda Káňa

Ono obecně máš chabé vyjadřovací schopnosti, prakticky není otázka, kterou bys nějak normálně zformuloval jako dospělý člověk a ne jako dítě na prvním stupní ZŠ.

Co s tím? Prostě se snaž psát normálně (s tím ti může pomoci i to ChatGPT, které ti pořád doporučuji), všímej si, jak píšou ostatní lidi, čti, ať si rozšíříš slovní zásobu, přemýšlej o stavbě vět…

Není to tak těžké, i člověk s IQ 70 by to měl při troše snahy zvládnout.

0 Nominace Nahlásit

quentos

Jaký «2»? Ty už neumíš ani položit otázku.

0 Nominace Nahlásit

Rokio

Jsou to parazitická slova. Znamená to, že ve větě vůbec nemusí být. Zkus se na to zaměřit, abys je už nepoužíval.

0 Nominace Nahlásit

Filip84

Ztrácíš čas – jsi idiot! 🙄

Prostě to neřeš, beztak je ti hovno rozumět, tohle je fakt poslední „problém“! 🙄🤦‍♀️

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
jirka F

Quentos: Ta 2 tam byla záměrně, byla už to podobné jedné otázce kterou jsem pokládal před časem ale na jiné téma.

quentos

I tak je to podle zdejších pravidel, která jsi jistě četl, chybně položená otázka. Otázky se zde pokládají KONKRÉTNĚ (viz úprava), nikoli obecně.

jirka F

Tonda Káňa: Já mám IQ 75.

Filip84

Omyl, frajere, nemáš. Jestliže ti naměřili IQ 75, někdy, dřív, tak dneska už máš tak – 10, bo progress…

Tonda Káňa

Tak plus minus 5 bodů je tipuji nejistota určení…

Nový příspěvek