Avatar uživatele
RyuzakiKate

Víte, jak je složité uvařit párky?

Neuvěřitelná diskuze :)

http://recepty.brtnik.info/…
Doplňuji:
Však je to samozřejmě recese :)

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? suaeda, lukas.zmizik, Lucijej, anonym, anonym, marci1 před 2909 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
suaeda

V době KFC, Macdonačů, hladových oken a dalších rychlých občerstvení vlastně lidi ani nepotřebují ohřívat párky. Já je vlastně nyní taky neohřívám, protože současné párky mi nechutnají. Nejsou to ty dobré, které si pamatuji před revolucí, když u nás byly ještě přísné potravinářské normy.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
marci1

Je to opravdu bomba, ale když si vezmeme, že jsou lidé, kteří párky nikdy nevařili, tak se asi není čemu divit.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Ohřívání párků se tady už také probíralo a byla u toho bohatá diskuze.
Úsměvné je, že si ze svých dětských let nepamatuji, že by párky při ohřívání praskaly. Dnes voda ještě ani nevaří a párek rupne. Jestli to také není jinými surovinami, ze kterých se ty dnešní lahůdky vyrábí.
Když táta udělal domácí klobásy, tak se mohly klidně vařit půl hodiny a nepraskly. Ty dnešní kupované (i chuťově těm tatínkovým nemohou konkurovat) praskají také, ať jsou za jakoukoliv cenu.

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

Při ohřívání se párky nesmí doslova vařit jinak se pod slupkou vytvoří pára která je potrhá. Párky se musí jen prohřát v teplé vodě tak do 80 °c .
Doplňuji:
Je fakt že dnešní párky už nevidí při výrobě pořádný kousek masa. Dnes jsou to skoro samé kuřeci separáty ze strojně vykoštěného masa tlakovou vodou. Která z masa vymyje všechnu chuť a masovou šťávu. Kuřecí odpad z dělené drůbeže a sojová mouka.

Zdroj: Vlastní zkušenosz z provozu hospůdky.

Upravil/a: elektrikář

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Opravdu zkusím na štědrý den v rychlovarné konvici.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
arygnoc

poznal som "kuchárku", ktorá keď prvýkrát išla robiť praženicu, hľadala v šuplíku otvárak na vajcia.

;)

takže už sa nedivím ničomu.
v anglicku je možné kúpiť i čaj v konzerve.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Samba

Ano, je to"velmi, velmi složitá příprava", proto jsem je už před lety z jídelníčku úplně vypustila, stačí, že mě tím hnusem cpali v dětství, já bych párky, ani jinou uzeninu nenaservírovala nikomu.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Taktéž si nepamatuji, aby za komunistů ohřívané párky praskaly (teda oni praskly, ale to člověk na ně musel zapomenout a půl hodiny vařit).
Ale poradím jak udělat aby nepraskly.Než se dají vařit několikrát propíchnou párátkem.Pokud na ně opět nezapomenete, tak při ohřívání, těch několik minut, neprasknou.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
cochee

Nevím, kdo diskuzi na brtniku četl, já ano - a narazil jsem na zajímavý příspěvek, cituji (sic):

"Michal Kolesa napsal(a): Vařené debrecínské párky

Dobry večer , a umí parky ve vodě plavat ?
A nebo jsou jemom ponořené ? Mohu doporučit místo hořčice pribinaček
Popřípadě mohu zaslat foto
ohřateho parku focene se stativem samozřejmě bude obsahovat vodoznak

Děkuji
Velky jedlík

Kolesa Michal "

:-DDD

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Avatar uživatele
elektrikář

Ono také přírodní střívko proti umělému z kutisynu zřejmě má jinou pevnost, a roztažlivost.

před 2908 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek