Avatar uživatele
Registrovaný

Víno chytlo nějaké kvašení.

Dobrý den, čím to může být, že víno v demižonu bylo celou dobu dobré a nyní jakoby tam byli bublinky jako kdyby znovu začalo kvasit. Kde jsem udělal chybu. Jedná se o červené Ruladské modré 2010

Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.

Odpovědi:

Avatar uživatele
Zlatý

Samozřejmě, víno je živý organismus, pokud tam zůstanou nějaké kvasinky, neni dobře uloženo, vhodná teplota a spousta dalšíéch věcí,tak může začít druhé kvašení. Myslím, že už si na něm moc nepochutnáte.


Avatar uživatele
Bronzový

Pokud je to víno se zbytkem cukru a je v teple,může začít znovu kvasit.Pak se zpravidla utvoří se na dně bílý povlak z kvasinek.Víno by se mělo znovu stáhnout pomocí hadičky tak šikovně,aby kvasinky zůstaly nezvířené na dně.Pochopitelně část vína zůstane na vylití.Takto stažené víno opravdu již asi nebude pro někoho dobré na normální pití,ale jako svařák snad ještě půjde.Chtělo by to vyzkoušet předem,aby se člověk nesnažil o něco nenapravitelného.Víno musí být uskladněno v chladu -11 °C a ve tmě

Zdroj: http://www.vinohruska.cz/sklad ovani-vina.html

 

Diskuze k otázce

 

U otázky nebylo diskutováno.

 

Zajímavé otázky v kategorii Jídlo a vaření

Přihlásit se

Položte otázku, odpovězte, zapojte se, …

začněte zde

Reklama

Kvalitní odpovědi v: Jídlo a vaření

Zlatý Drap 1008
Zlatý hanulka11 986
Zlatý annas 881
Zlatý marci1 565
Zlatý iceT 521
Zlatý gecco 490
Zlatý briketka10 469
Zlatý quentos 435
Stříbrný elektrikář 395
Zlatý Kepler 380

Zobrazit celkový žebříček

Facebook

 

Váš požadavek se vyřizuje, počkejte prosím.