Vezmou mě na IT střední školu?
Ahoj ,chtěl jsem se zeptat ,jestli mě vezmou na IT střední školu s průměrem 2,31 a s 5 z Algebry. Na algebru máme přísnou učitelku a mě algebra vůbec nejde :/.
Nepřivřou oko ,kvůli tomu že chodím na Gymnázium?
Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce.
- Zajímavá: Označit otázku jako zajímavou 0
- Sledovat
- Nahlásit
- Před 2503 dny
Diskuze: 1 příspěvek, nejnovější před 2502 dny
Sdílet:
Nejlepší odpověď

anonym
Ano
Dle novelizace zásad přijímacího řízení z r. 2008 lze při průměru 1,5 - 2,5 přijmout na střední školy i bez přijímacích zkoušek (pokud si to jmenovitá škola stanoví). - viz odkaz ve zdroji.
Sice máme více škol, než studentů, takže se projevuje jistá konkurenční benevolence a školy se o uchazeče přetahují, ale matematický předmět s hodnocením 5 - odpovídá slovnímu "neprospěl" (čili, de facto propadl).
ad Alesh - víceletá gymnazia zajišťují i základní vzdělání I. a II. stupně.
S jistou nadsázkou by se dalo říci, že soukromé školy za prachy přijmou téměř každého, ale s 5, bych možná zvažoval dotáhnout gympl do maturity a pak zkusit nějakou nástavbu, s maturitou se už snáze doplňuje odborné vzdělání.
To, že gymnazia bývají obecně náročnější, nemá na výsledné hodnocení zásadní vliv, naopak se očekává vyšší úroveň od absolventů a má-li někdo 5, asi by byl slabší i na klasické ZŠ.
P.S. Pro dobré a úspěšné programátory by měla být matika královskou disciplínou. Ti, co nemají technické a matematické nadání obvykle směřují na humanitní obory.
Doplňuji:
Z praxe se potvrzuje, že i řadový absolvent matfyzu je daleko kvalitnější "ajťák, než ten co prolezl, byť IT školu, ale s odřenýma ušima.
Další odpovědi:

anonym
Ano
Přijetí je jen první krok, spíš se zamysli, zda se na škole udržíš! Pochybuji, že by paní učitelka byla přísná jen na tebe. Předpokládám, že celá třída
z algebry nepropadá i když máte stejnou paní učitelku. Nesnaž se tvrdit, že bys nebyl schopen zvýšeným úsilím hodnocení z algebry vylepšit.
- Udělit odpovědi palec 3 Kdo udělil odpovědi palec? anonym, anonym, HIada
- Nominace: 0
- Nahlásit
- Vložena před 2503 dny

Ano
Těžko říct, mistře! :-) Záleží, jaká mají kritéria. To si ale musíš zjistit přímo na té škole. Je problém prolézt jejich stránky nebo případně napsat do té školy mail?
Jinak ty teď chodíš na gympl (= střední škola) a pak chceš jít znovu na jinou střední školu? Tomu trochu nerozumím.
- Udělit odpovědi palec 2 Kdo udělil odpovědi palec? annas, anonym
- Nahlásit
- Vložena před 2503 dny

Ano
Já studuji IT obor. Měla jsem průměr 1,7, tak že to bylo celkem bez problémů, ale musím říct, že jsem nikdyna ZŠ neměla s matikou problém a hned v prvním ročníku na SŠ jsem z matematiky propadala a nebyla jsem jediná. Nakonec se mi poslední písemku před vysvědčením povedlo napsat za 2, tak že mě to zachránilo, ale 3 lidi on nás ze třídy dělali opravky. Ten jeden propad, opakoval ročník a teď přestupuje na elektrikáře, protože opět propadá ( základní školu prošel s 4 ).
Tak že by si měl popřemýšlet, jestli to tam zvládneš a nebo zvolíš jiný obor. V informatice je matematika opravdu potřeba, bez té se nehneš dál hlavně v programování.
- Udělit odpovědi palec 1 Kdo udělil odpovědi palec? anonym
- Nahlásit
- Vložena před 2503 dny
Diskuze k otázce

annas
Ad Alesh. Bod jsem vám dala za první část odpovědi, protože je pravda, že teď na dotaz o přijetí neodpoví ani sám ředitel školy. Nižší nároky na přijetí mají soukromé školy, ale za studium se platí. Výsledky známek a prvním ročníku také ovlivní přechod ze základní školy (nižšího gymnázia). Zvažte, zda se cítíte na to, abyste studium zvládl.
Vyhláška je jedna věc, ale skutečnost druhá. Záleží na tom, kolik může škola přijat žáků, jaký bude počet zájemců, jejich prospěch a zda budou skládat přijímací zkoušky.
- Vložena před 2502 dny
- Nahlásit závadnou diskuzi
Zajímavé otázky v kategorii Vzdělání a práce
- Průměr na střední školu...? (3 odpovědi)
- Když mám průměr 2, přijmou mě na střední soukromou školu? Nebo rovnou i na střední? (3 odpovědi)
- Přijmou mě na IT? (4 odpovědi)
- Přestup na jinou střední školu.... Problém s roďiči (4 odpovědi)
- Vezmou me na stredni? (4 odpovědi)
- Může po mně soukromá SŠ, z níž jsem přestoupil na jinou SŠ, chtít dodatečně nějaké poplatky? (2 odpovědi)
- Poradíte, jak je to s přijetím na soukromou SŠ? Více v popisu. (2 odpovědi)
- kde si lze zkusit přijímačky na gympl z 9.? (3 odpovědi)
- Můžu jít na 2. kolo přijímacího řízení i když jsem přijatá? (1 odpověď)
- Nižší třídy víceletých gymnázií jsou od který do který třídy?? (2 odpovědi)
- Na jakou školu se hlásit se čtyrkou z matiky? Chci aby ta škola byla hlavně s maturitou. Děkuju (9 odpovědí)
- Jak se mám přehlásit na jinou střední školu?? (1 odpověď)
- (Ne)přestupování na jinou SŠ... (3 odpovědi)
- Je lepší jít na gymnázium, nebo na odbornou SŠ? (6 odpovědí)
- Na jakou střední školu jít... (4 odpovědi)
- Poradíte mi prosím téma na diskusi pro studenty prvního ročníku střední školy? (4 odpovědi)
- Přijímací zkoušky na SŠ (3 odpovědi)
- Přestup na jinou SŠ (2 odpovědi)
- Jaký obor na střední škole? (3 odpovědi)
- Přestup z Gymnazia na střední školu?? (2 odpovědi)
- Přestup na jinou školu ano či ne? (2 odpovědi)
- Jsou všechny přijímačky na sš stejné? (1 odpověď)
- Co Vás motivuje se učit? (9 odpovědí)
- Vzpomenete si na některá přísloví či jiná úsloví, která se ukázala ve vašem životě jako pravdivá? (14 odpovědí)
- Jaký je váš názor na školní systém známek? Myslíte, že děti motivuje nebo naopak? (5 odpovědí)