Jaký má pro některé duté mozky nutnost vandalisticky a nenávistné ničit interiér a exteriér českých a slovenských vlaků a vagónů. Osobně jsem něco málo viděl i v USA i v západní evropě naopak v Asii to vidět není ale nechapu že tento druh musel přijít i na české a slovenské železnice. Děkuji za názory.
| Zajímavá 0 před 8 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Názor? Vandalismus je všude a jsou to hovada. Nikdy by mě nenapadlo něco někam načmárat nebo něco rozbít.
| 0 Nominace Nahlásit |
Co to zase meleš??? 🙄🤦♀️
Vandalismus byl, je a bude. Podívej se na výserny v Pompejích, jak jsou „ozdobené“! Třeba.
Jistě, samozřejmě, záleží na míře, ta je v čase a místě odlišná.
Chceš vědět proč? Já to vím. Tak studuj, na to není instantní odpověď! 🙄🥱😒
| 0 Nominace Nahlásit |
Kdysi jsem viděl zdatného mladíka, jak železnou tyčí rozbíjí
zařízení železnice. Šel jsem se ho tedy zeptat na jeho motivace.
Překvapivě, vůbec ke mě nebyl agresivní a pravil, že ho pustili z lochu,
ale nemůže najít práci, tak se snaží, any ho vrátili zpět.
Horší je to se sprejery, jejichž kultura je evidentně něco mezi
prázdnotou, chaosem, a zkázou. Je to tedy rozmanité. Pokud tě tato
problematika opravdu zajímá a máš odvahu, doporučuji dělat tento průzkum
přímo mezi těmito lidmi. 😉
| 0 Nominace Nahlásit |
Vandalismus na železnici je skutečně velký problém. Nejen že způsobuje značné škody a přináší dodatečné náklady pro železniční společnosti, ale také zhoršuje dojem z cesty pro ostatní cestující. Měli bychom se snažit o výchovu těch, kteří takové chování považují za hodnotné nebo „cool“, a také posílit prevenci a trestání těchto činů.
Co se týče toho, proč se takový vandalismus objevuje zrovna u nás, je těžké jednoznačně říci. Je pravda, že ve východních zeměch se často setkáváme s výrazně vyšším respektem k veřejnému majetku, ale v západní Evropě nebo USA je tento problém také poměrně běžný. Je tedy možné, že jde o určitou formu „odrazu“ západní kultury, která je bohužel spojena s určitou mírou materialismu a nedostatku respektu k majetku obecně.
Zmínil jsem také preventivní opatření. Myslím, že by bylo dobré se zaměřit na osvětu v těch oblastech, kde je riziko vandalismu nejvyšší. To může zahrnovat školy, center pro mládež nebo jiné komunitní organizace. Také je důležité zajistit, že ti, kteří se dopustí vandalismu, budou odpovědní za své činy, včetně například povinnosti nahradit škody způsobené svým chováním.
Nakonec, je samozřejmě potřebné, aby všichni lidé, nejen ti, kteří se dopouštějí vandalismu, pochopili, že veřejný majetek je majetkem nás všech a že jeho ničení není jen nelegální, ale také neslušné a neetické.
|
0
před 8 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Stejnou otázku jsi položil 12. 7. 2023
Co myslíš, že s tím můžeš dělat?
Kdo tady asi těm lidem a dětem, vidí do hlavy?
Nechápu, proč se tím (zde) zabýváš… komu, čemu tím prospěješ?
|
0
před 8 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek