Otázka nejen pro věřící. Není krajně nehygienické líbat prsten kardinálům a biskupům? Vždyť ho musí mít za celej den úplně uslintaný. Nehrozí tu vážně infekce? Možná by se měl polibek jen naznačit, stejně jako tomu je u líbání ruky dámě – leč mnozí z věřících to určitě činí doslova. A nejen riziko pro líbající, ale i pro samotného nositele prstenu. Co myslíte? Řešilo se to už oficálně někde?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
| Zajímavá 7Pro koho je otázka zajímavá? kropitko, panenka, annas, anonym, anonym, 1popelka1, flodur před 5809 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Souhlasím s kvikal a jsem přesvědčená,že nehygienické to je,ale na
druhou stranu,je to každého věc. Jestli si věřící chtějí touto formou
předávat bacily,tak ať to klidně dělají,je mi to fuk.
A jestli se to někdy řešilo netuším,hledala jsem nějaké info na netu a
nic jsem nenašla,tak těžko říct. Ale je to dobrý námět,možná by stálo
o tom něco napsat.
| 0 Nominace Nahlásit |
A co teprve líbání nohou nebo bot. Fuj! 🙂
Oficiálně – asi ne, pro věřící jsou tito pánové modly, osobnosti a hygiena je pro ně nejspíš vedlejší.
| 0 Nominace Nahlásit |
myslím si že se to nikde ani řešit protože když se tato tradice začala užívat na hygienu se tolik nedbalo a dneska tyto otázky napadnou třeba jenom Vás (myšleno v dobrém)
| 0 Nominace Nahlásit |
Nevím, jak je vymezeno, co je to krajně, ale určitě je nehygienické líbat na potkání komukoli cokoli. Ale líbání biskupského prstenu jsem viděl převážně jen v televizi. V reálu si v našich zemích většina příslušníků církve s biskupy včetně kardinálů podává ruku.
| 0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek| annas | 5913 | |
| Drap | 4802 | |
| led | 3066 | |
| Kepler | 2837 | |
| marci1 | 2259 | |
| zjentek | 1805 | |
| elkon | 1724 | |
| aliendrone | 1487 | |
| da ny | 1484 | |
| ivzez | 1445 |