Avatar uživatele
anonym

účinky sody při výrobě pečiva

výroba plundrových těst – croissantů

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4414 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
www

Soda se dává do těsta proto, poněvadž tam chemicky reaguje za vzniku oxidu uhličitého, vznikají jeho bublinky a tím se těsto kypří.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Soda v pečivu funguje jako kypřidlo. Croissanty nepeču, ale tohle je u všeho pečiva stejné. Pokud se nedávají na vykynutí do těsta kvasnice,dává se kypřící prášek nebo soda.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
MacChill

a otázka je kde?

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mosoj

Jediná správná odpověď a odpověď k věci je od www !!!

http://cs.wiki­pedia.org/wiki/Kyp%C5%99­ic%C3%AD_pr%C3%A1%C5%A1ek

Někdo tady psal že se odpověďmi nemá škodit, tak nevím nevím.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Pokud jsem dobře četla,tak do plundrového těsta se soda nedává…

http://www.oet­ker.cz/oetker_cz/html/­default/debi-7vzj6l.cz.html

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek