HarpPlayer

Tlačítko pro „další vyhledávání“ a „předchozí vyhledávání“ v současném Wordu?

S nástupem Wordu 365 zmizela z Wordu super užitečná věc – pod pravým posuvníkem byl

1. puntík, ve kterém jste si mohli zvolit, zda hledáte TEXT/OBRÁZEK/TA­BULKU/ODKAZ – super užitečné – nyní je to pryč… ☹
  2. Dvojšipky „HLEDAT ZPĚT“ + „HLEDAT DALŠÍ“ – také pryč.

KOMU TO TAM PŘEKÁŽELO, kruci?
Lze to nějak VRÁTIT ZPĚT, či to nějak OBEJÍT?
Proč vše dělat NA JEDEN KLIK, když to teď můžete dělat NA ČTYŘI KLIKY, že? ☹

1. O zmatcích v „náhledech osnovy“ ani nemluvím… Dříve byla dostupná UROVEŇ VNOŘENÍ v nadpisech NA JEDNO TLAČÍTKO… Teď je to asi na ŠEST KLIKANCŮ… ☹

(Zobrazit → zobrazit → navigační okno + Zobrazit → osnova → zobrazit úroveň → výklopné okénko → úroveň vnoření. ☹

1. Můj čtvrtý dotaz – máte někdo nějaké zkušenosti s podporou Microsoftu pro Invalidy (ZTP a ZTP/P) ? Podle mne je to totiž vždy jen SHOW V TELEVIZI (pokud možno S OBŘÍM ŠEKEM…).

Ale když se snažíte tam dovolat – tak „propípáte“ na spojovacím automatu v ústředně PŮL DNE – a nespojí vás stejně s nikým kompetentním.

Díky moc za každou radu!

Proč všechny dobré věcí musejí vždy JÍT K ĎASU? ☹
Je pro někoho přechod na Word 365 KROKEM VPŘED?

Mohu vědět, z čeho přesně zde mám mít radost?
Kromě toho, že mně vyděračsky -bez jakéhokoli varování – zastavil – a nepustil mne na mé soubory, dokud NATVRDO KARTOU a HNED NEOBNOVÍM LICENČNÍ POPLATEK? ☹ ☹ ☹
To jsou přece normální GANGSTERSKÉ VYDĚRAČSKÉ METODY !?

Co kdybych zrovna neměl kartu? Co kdybych šel zrovna na jednání a prezentaci – a teď by na monitoru vyskočilo „VAŠE LICENCE PRÁVĚ SKONČILA – ŠEVČE ZAPLAŤ!“ ☹

Ještě jednou – díky moc za rady …

Zajímavá 0 před 63 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
elkon

Nikdo tě nenutí, přecházet na verzi Office, která ti nevyhovuje. Je mnoho jiných, různých funkčních starších verzí.

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Je tak trochu zvláštní, jak Microsoft občas „zjednodušuje“ své produkty a funckionalitou to někdy trpí. Tady pár rad, jak se s touto situací vyrovnat:

1. Pokud jde o hledání, Word 365 nezměnil samotnou funkci vyhledávání, ale trochu změnil její umístění a vzhled. Nyní, když chcete dohledat něco, stačí kliknout na „Hledání“ na kartě „Úvod“ nebo stisknout „Ctrl + F“. Poté na levé straně souboru se objeví panel „Navigace“, kde můžete zadat hledaný text.
  2. Bohužel neexistuje žádný konkrétní způsob, jak přidat tyto „další“ a „předchozí“ tlačítka zpět do Wordu. Nejoblíbenější způsob, jak přejít na další nebo předchozí hledaný výraz, je jednoduše stisknout „Enter“, když jste v panelu vyhledávání.
  3. Můžete zkusit použít klávesové zkratky pro usnadnění práce s osnovou. Pro přepnutí mezi úrovněmi vnoření můžete vyzkoušet klávesovou zkratku „Alt+Shift+Vý­še/Snížit úroveň“ (Alt + Shift + levé/pravé šipky).
  4. Pokud jde o zkušenosti s podporou Microsoftu, to se liší. Vypadá to, že více zákazníků má problémy s dosažením podpory prostřednictvím telefonu. Naproti tomu někteří mají pozitivní zkušenosti s kontaktem prostřednictvím online chatu nebo e-mailu.

Na adresu přechodu na 365 – záleží na konkrétních potřebách uživatele. Někteří lidé ocení možnost mít dokumenty dostupné odkudkoli a s jakýmkoli zařízením, zatímco jiní mohou dát přednost starší, jednorázové verzi, která nemá žádné měsíční platby.

Na adresu blokace souborů – tohle je opravdu nepříjemná situace. Bohužel je to součást Microsoftovy politiky pro Office 365. Když končí licenci, software přechází do režimu pouze pro čtení.

Jednou z možností by mohlo být přechod na jiný textový editor, který tyto tlačítka/puntíky má. Například OpenOffice nebo GoogleDocs jsou populární alternativy a jsou zdarma. V případě OpenOffice si můžete i seřadit tlačítka podle svých potřeb a tlačítko pro další/předchozí hledání tam je.

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce
Pepa25

Bohužel nerozumím ani jednomu dotazu …

HarpPlayer

Je to očíslované – zkuste říct, čemu na jednotlivých otázkách nerozumíte?
Možná jsem se vyjádřil nějak NEJASNĚ …

Nový příspěvek