Avatar uživatele
Lucyfer

Tiramisu! Jaké na něj vybrat kafe a jak jej připravit?

Kávě nerozumím. Vím leda tak to, že existují různé druhy, s odlišným aroma či chutí, sypké či celá zrna. Instantní… a pak ty potvory ve víčkách. S kofeinem či bez. No… mám v plánu udělat co nejvíce „pravé“ tiramisu z cukrářských piškot. Našla jsem recept, kde je mimo jiné za ingredience smetana ke šlehání, cukr, rum, vejce, mascarpone, kakao a právě káva – 300 ml. Ale nevím si rady. Šlo by to případně i nahradit (silným) kakaem? Je to dobrý?
Hlavně mi jde asi o to, aby se to zkrátka dali jíst :D Je to pro přítele k narozeninám.

Zajímavá 0 před 1709 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
Kepler

Podle různých receptů se používá navíc i kakao, ale ne na náhradu kávy. Káva může být klidně i rozpustná, jen má být silná a oslazená. Zkus se inspirovat tady:
https://www.pros­treno.cz/recep­ty/fulltext/ti­ramisu

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
GM

Uvař silnou černou kávu (s lógrem), rozhodně ne instantní. Nech usadit a po vychlazení slij, abys měla čistou kávu. Do kávy se přidává likér amareto – přiměřeně.

Upravil/a: GM

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
iceT

Šlehačku vyšlehám se ztužovačem šlehačky, přidám mascarpone, mandlové aroma. Cukrářské piškoty máčím v silné sladké rozpustné kávě s přídavkem mandlového aroma, pokládám do vhodné nádoby, na piškoty rozetřu ušlehanou šlehačku s mascarpone a dále vrstvím piškoty a krém. Končím krémem, posypu kakaem.
Jak vidíš, hlavu si nelámu s pravým nebo levým tiramisu.

například zde

Zdroj: https://www.kre­ativita.info/ti­ramisu-bez-vajec-a-alkoholu/?fbclid=I­wAR12UawyDP36Cap5nhr65­BOFVmhyUeuOeJ­MxUi3d_Te_aLOH­v2whmK8wvhE

Upravil/a: iceT

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
nyjono

Pokud není v receptu uvedeno jaká káva, pak to je asi jedno.
Náhrada kakaem asi nebude to pravé, i když někomu to chutná, ale chuť kávy a kakaa je zcela jiná.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek