Avatar uživatele
anonym

technologicka uprava vareni

vsechno co s tim souvisi

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 5258 dny Sledovat Nahlásit



Odpovědi
Avatar uživatele
ivca11

TÚ (technologická úprava)vaření se shoduje se zásadami ZDRAVÉ VÝŽIVY (vhodné např. i pro pacienta s dnou nebo cukrovkou), upřednostňujeme TÚ bez použití tuku. Vylučuje se smažení, preferuje se vaření, vaření v páře, pečení, pečení v alobalu, opékání nasucho, úpravy na teflonu, dušení bez tuku, úpravy v mikrovlnné troubě, grilování bez přídavku tuku apod. Další TÚ je např. sous-vide, pocházející ze Španělska. Vyznačuje se minimální ztrátou při tepelném zpracování a úsporou energie. Množství povolených dávek tuků se řídí dle tabulek. Pokrmy se zahušťují jen povolenýým množstvím mouky a nemají být příli slané a pikantní, aby nepodporovaly chuť k jídlu.
Pro podrobnosti o jednotlivém zpracování potravin Vás odkazuji na www stránky http://www.vi­viente.cz/vhod­na-technologicka-uprava-pokrmu/

Zdroj: http://www.vi­viente.cz/vhod­na-technologicka-uprava-pokrmu/

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek