TÚ (technologická úprava)vaření se shoduje se zásadami ZDRAVÉ VÝŽIVY
(vhodné např. i pro pacienta s dnou nebo cukrovkou), upřednostňujeme TÚ
bez použití tuku. Vylučuje se smažení, preferuje se vaření, vaření
v páře, pečení, pečení v alobalu, opékání nasucho, úpravy na
teflonu, dušení bez tuku, úpravy v mikrovlnné troubě, grilování bez
přídavku tuku apod. Další TÚ je např. sous-vide, pocházející ze
Španělska. Vyznačuje se minimální ztrátou při tepelném zpracování a
úsporou energie. Množství povolených dávek tuků se řídí dle tabulek.
Pokrmy se zahušťují jen povolenýým množstvím mouky a nemají být příli
slané a pikantní, aby nepodporovaly chuť k jídlu.
Pro podrobnosti o jednotlivém zpracování potravin Vás odkazuji na www
stránky http://www.viviente.cz/vhodna-technologicka-uprava-pokrmu/
Zdroj: http://www.viviente.cz/vhodna-technologicka-uprava-pokrmu/
0
před 5256 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1675 | |
annas | 1349 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 985 | |
marci1 | 914 | |
iceT | 623 | |
da ny | 573 | |
zjentek | 561 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |